Lukk
Shalini Klausen underviste om bruken av «Kirkemorro» i menighetens barnearbeid under lederkonferansen Adventistkirken arrangerte på Sundvolden Hotel 2.-4. november.
Foto: Tor Tjeransen/ADAMS

Kirkemorro

Noen tenker nok at å kombinere ordene kirke og moro blir en skikkelig krasj. På Lillehammer har de hatt stor suksess med et opplegg fra England for å skape begeistring for bibelske tema i kirken.

På lederkonferansen første helgen i november underviste Karoline Stølen og Shalini Klausen om konseptet «Kirkemorro», et program designet for å være noe medlemmer kan være stolte over å invitere med seg venner og bekjente til. Det ligger et helt tydelig evangeliserende element i opplegget. Det er også rettet mot menighetens egne barn, slik at de skal oppleve det hyggelig å komme til kirken. Hvis ikke, vil de etter hvert slutte å komme. Dessuten er prosjektet godt for hele kirken. Alle er engasjert, og det skaper samhold.

Shalini Klasusen fortalte at de i Lillehammer menighet valgte å legge dagen med «Kirkemorro» til gudstjenestetiden og noe ut over ettermiddagen på sabbaten. Det var fordi de innså at familiene ikke ville ha kapasitet til å komme med barna en annen dag i uka.

Barna får være med på mange spennende aktiviteter. Alle disse aktivitetene er knyttet til det bibelske temaet for dagen, og andakten som holdes i kirkesalen.

– Disse aktivitetene er ikke bare hobbyarbeid, de er direkte knyttet til det bibelske, understreket Karoline Stølen.

For å gjennomføre opplegget er det nødvendig med hjelp fra mange forskjellige medlemmer. Det er ikke gjennomførbart bare ved hjelp av noen få mennesker i en planleggingsgruppe. I Lillehammer gjør det det slik at planleggerne bestemmer seg for dagens tema og tilhørende aktiviteter. Så deler de ut oppgaver til forskjellige medlemmer og er nøye på å være tydelige på hva som forventes. Men innenfor de forskjellige postene barna kan få være med på, har de enkelte medarbeidere stort rom til å bruke sin egen kreativitet.

– Alle medlemmer har en ressurs. Finn disse menneskene, og bruk deres talenter, oppfordret Shalini Klausen.

Koblingen mellom den enkelte aktiviteten og de bibelske historiene blir forklart på et lite oppslag ved hver aktivitet.

Mens barna holder på med aktiviteter, er det ordinær sabbatsskole for de voksne som ønsker å ha det. Det er viktig å legge til rette slik at dagen er hyggelig for alle.

Alle dagene det arrangeres «Kirkemorro», er det felles mat som avslutning. For ikke å gjøre oppgaven med mat for stor, har de valgt å gjøre måltidet til en pot-luck.

Dagen fenger best i aldersgruppen 2-12. Karoline og Shalini innrømmer at de har slitt med å engasjere tenåringene. Derfor har de nå lansert «Krikemorro Teens Only». For dem er det aktiviteter i et eget rom samme dagen. Dette grepet har fenget tenåringene og arrangeres samtidig med de øvrige aktivitetene.

Vi vet at moro skrives med en r, men vi ville helst skrive det med tre r’er, forteller Karoline. Det fikk vi ikke lov til. Logoen for bruk her i Norge er avklart med dem som utviklet konseptet i England. Derfor må de som skal begynne med dette i Norge, bruke denne logoen.

Trans-europeisk divisjon har vedtatt at de ønsker å støtte arbeidet med «Kirkemorro». Det betyr at de ikke bare promoterer konseptet, men at menighetene også kan søke divisjonen om støtte til et slikt program. SABU hjelper med søknadsprosessen.

Beskrivelsen av alle aktivitetene de lager i Lillehammer menighet, legges ut på SABUs websider. Der ligger det også andakter til aktivitetene.

– Vi brenner for dette, sier Shalini og oppfordrer dem som har lyst til å arrangere «Kirkemorro» i sine menigheter, til å ta kontakt.

Tilbake til nyhetsarkiv