Meny
Lukk

Korset i sentrum for møteserie i Lillehammer

Pastorene Joachim Fosse og Daniel Pel brukte åtte møter på å svare på hvorfor Jesus måtte dø.

Hvorfor måtte Jesus dø? Det var spørsmålet pastorene Joachim Fosse og Daniel Pel besvarte i løpet av åtte foredrag i løpet av to uker fra 18.-26. mars. De to pastorene ønsket å hjelpe publikum til å se noe av dybdene i korset i forkant av påsken.

Å stille på møte både mandag kveld og onsdag kveld i to uker var tydeligvis ikke noe problem for gruppen på 35-40 personer som interessert fulgte foredragsserien. De fikk med seg en rekke svært innholdsrike taler med to energiske pastorer.

Møtekveldene var lagt opp slik at det var en liten pause med forfriskninger mellom de to foredragene hver av de fire kveldene møteserien i Lillehammer Adventistkirke varte.

I det første møtet ønsket Daniel Pel å sette spørsmålet om hvorfor Jesus måtte dø, inn i en større sammenheng. Han snakket om åndskampen og konflikten mellom Gud og Satan som fikk et foreløpig klimaks i korsfestelsen av Guds sønn.

Joachim Fosse gikk i sitt første møte dypere inn i tematikken liv og død. Han viste til Bibelens lære om at døden er en søvn, og at Jesus i korsfestelsen seiret over døden ved å dø selv.

Gjennom korset oppfyller Gud sine løfter både til profeten Daniel i Daniel kapittel 9 og løftet til kong David om en sønn som skal sitte på hans trone. Det var temaene den andre møtekvelden.

Etter at han belyste reaksjonene til dem som var øyenvitner til korsfestelsen, oppfordret Daniel Pel tilhørerne til å tenke over hvordan de selv forholder seg til Jesus og korset.

– Folk ga uttrykk for at de var veldig glade for møteserien, fortalte Pastor Joachim Fosse. Han opplyser at et hovedpoeng med serien var å gi de fremmøtte en smakebit som kunne inspirere til videre bibelstudier.

Slike studier fortsetter i Lillehammer utover våren.

Ta kontakt med pastor Joachim Fosse for informasjon om møtene som planlegges videre framover!

Tilbake til nyhetsarkiv