Lukk
Gudstjeneste i adventistkirken i Kiev.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Krig påfører lidelser

Adventistkirkens leder oppfordrer til engasjement og bønn.

Som meg er du sikkert forferdet over å se nyheter om krig i Ukraina. La de som er på flukt og alle våre søsken i både Ukraina og Russland bli husket i bønn under gudstjenester i alle våre menigheter både i morgen og i tiden framover!

ADRA-nettverket over hele Europa mobiliseres. ADRA Norge har åpnet en innsamling.

I dag fikk jeg melding fra Den transeuropeiske divisjon (TED) om ADRAs arbeid: «De europeiske giverkontorene har startet innsamlinger. På grensen til Ukraina er de klare til å ta imot flyktninger. Inne i Ukraina er det mer utfordrende. Siden krigen startet er flere ansatte nå på vei for å styrke leveringskapasiteten. De som ønsker å gi, kan kanalisere sin finansiering gjennom lokale ADRA-kontorer

Jeg har også kontakt med de andre unionslederne i TED. Jeg hører at vår skole i Kiev flytter nå sine 100 elever vestover. I Ungarn er kirkene klare til å ta imot flyktninger. Kirken i Ungarn har også et leirsted som de er klare til å åpne. Der er det hytter med oppvarming, vann og kjøkkenfasiliteter. I Polen er de i gang med å registrere medlemmer som er villige til å ta inn flyktninger. De har etablert en arbeidsgruppe som jobber med forberedelsen. Den baltiske union er liten, men støtter aktivt ADRAs arbeid.

Unioner som er lengere vekk, organiserer bønnemøter. Jeg har hørt om konkrete nasjonale initiativer både i Storbritannia og i Finland. I Norge er unionens bønnkoordinator, Pastor Atle Fonn Aluwini, i gang med å legge til rette for økt bønneaktivitet også blant oss. Han samarbeider også med distriktenes bønnekoordinatorer.

Jeg håper du fikk med deg uttalelsen fra den norske union som ble publisert på nettsiden vår i går, sammen med en oppfordring til bønn.

«Men én ting legger jeg meg på hjertet, og dette gir meg håp: Herren er nådig, vi går ikke til grunne. Hans barmhjertighet tar ikke slutt, den er ny hver morgen. Din trofasthet er stor» (Klagesangene 3:22-26).

Tilbake til nyhetsarkiv