Lukk
Pastor Reidar J. Kvinge trekker seg som unionsleder fordi han ønsker å være direkte engasjert i sjelevinnende arbeid. Han blir sittende i stillingen til ny leder er funnet.
Foto: Tor Tjeransen

Kvinge trekker seg som unionsleder

Pastor Reidar J. Kvinge annonserte i dag, onsdag 15. mars, at han trekker seg som unionsleder.

Det ligger fra hans side ingen dramatikk i beslutningen om å trekke seg fra vervet som leder for Syvendedags Adventistkirken i Norge.

– Det er på grunn av en stadig sterkere lengsel etter å være engasjert i direkte sjelevinnende arbeid at jeg har besluttet å trekke meg som unionsleder, sier Kvinge.

Han har informert Raafat Kamal, leder for Trans-Europeisk Divisjon, og bedt ham begynne arbeidet med å finne en ny leder. Kamal på sin side benyttet anledningen til å takke Kvinge for hans ledelse av unionen, og trakk særlig fram Kvinges positive holdning. Kamal sa: «Jeg kan bare respektere ditt ønske, og jeg ønsker både deg og Lynn alt vel med planene for framtiden, særlig evangeliseringsarbeidet.

Kvinge blir sittende inntil ny leder er funnet.

– Jeg takker menigheten for tilliten den har vist meg i de sju årene jeg har stått ved roret, sier Kvinge.

Vedtektene for Adventistkirken i Norge gjør det klart at unionsstyret har myndighet til å gjennomføre suppleringsvalg. Ved konstituering av ny leder skal divisjonens leder eller den han utpeker lede unionsstyret.

Tilbake til nyhetsarkiv