Meny
Lukk
Foto: Claes Lundström

Ledertreffet for ØND 2022

Disippelgjøring: Vårt oppdrag - Nye muligheter.

Helgen 14-16 oktober var det duket for ledertreff på Halvorsbøle. Temaet for helgen var viktig og inspirerende, «Disippelgjøring: Vårt oppdrag – Nye muligheter». Det var Kayle de Waal fra Sør Afrika som var hovedtaler for helgen. Han er leder for disippelgjøring og bønn i den Transeuropeiske Divisjon, og formidlet på en varm og levende måte.

Noe av budskapet han formidlet handlet om hvor viktig det er at vi som menighet og enkeltindivider har en nær vandring og relasjon til Gud. Her var det Enok som var referansepunktet. Han snakket også om at vi må få fram i lyset den viktige rollen disippelgjøring har. Jesus fokuserte mest på de tre og de tolv da han ville nå verden. Dette er kanskje noe vi har glemt litt. Så han oppfordret oss til å be, siden det ikke skjer noen disippelgjøring uten bønn. Gjennom bønn og den Hellige Ånds kraft kan vi gå ut og gjøre det sammen i grupper på tre-fire. På den måten kan vi bygge hverandre opp, og etter et års tid når gruppemedlemmene er klare, går de ut og starter sine egne grupper. Og da har man jo en snøball som sakte begynner å rulle. Det å ha en visjon og langsiktig plan i menighetene var også noe som ble poengtert.

På søndagen var det litt forskjellige temaer og grupper. Forstanderne var sammen og snakket om hvordan å lede en menighet, kassererne fikk litt mer informasjon om det nye systemet som tas i bruk, og kirkevertene ble inspirert til å gå ut i denne tjenesten som en åndelig ambassadør for Jesus ved kirkedøren.

ADRA snakket om lokallag, økonomiavdelingen viste oss det nye kassererverktøyet Cornerstone, og vi fikk høre mer om møteserien Det Gode Liv. Det er flere menigheter som gjennomfører denne møteserien som et pilotprosjekt denne høsten. Erfaringene som samles inn vil komme til nytte når flere menigheter blir med i denne storsatsingen neste høst.

Alt i alt var det en inspirerende helg. Vi fikk tanker og ideer å ta med oss hjem til menighetene våre, og det sosiale samværet og erfaringsutvekslingen med andre menigheter var også godt å kjenne på.

Tilbake til nyhetsarkiv