Lukk
«Jeg ser fram til å arbeide sammen med, ikke bare teamet ved hovedkontoret, eller pastorene, men hele menighetsfamilien på rundt 5000 medlemmer, idet vi støtter, oppmuntrer og hjelper hverandre til å nå ut med et budskap om håp i vanskelige tider,» sier Victor Marley, ny leder for Adventistkirken i Norge.
Foto: Tor Tjeransen/ADAMS.

Marley ny leder i Norge

Victor Marley er valgt til ny leder for Adventistkirken i Norge.

Det er nå klart at Victor Marley tar over lederoppdraget for Adventistkirken etter at Reidar J. Kvinge annonserte sin avgang den 15. mars i år.

– Dette er både skremmende og spennende på samme tid, forteller Marley.

Han sier videre at han ser fram til å arbeide sammen med resten av lederteamet for å definere oppgavene framover, og omstille seg til en ny hverdag.

– Det er viktig for meg å legge til rette for misjon og ulike former for evangelisering. Vi trenger å identifisere våre muligheter og finne måter å motivere og utruste menigheten til denne oppgaven.

– Hvis vi skal lykkes med dette, er det viktig å styrke vår identitet som adventister. Vi trenger å minne hverandre om hvem vi er og hvor vi kommer fra for å skape ny begeistring rundt misjonsoppdraget som ligger så dypt i Adventistkirkens DNA.

Marleys lange erfaring med ungdomsarbeid vil også komme til nytte når han nå tar på seg den nye stillingen.

– Vi har mye potensiale blant de unge voksne i menigheten. Det er mange som veldig gjerne vil bruke sine evner, og som kan gi oss nye vinklinger på hvordan vi best kan utføre det oppdraget Jesus gav oss.

Når det oppstår behov for å velge ny leder midt i en periode, er det Adventistkirkens hovedstyre som fungerer som valgkomite. Og selv om Kvinges avgang kom uventet, er valgkomiteens leder, Raafat Kamal, glad for den store enigheten som raskt preget samtalene rundt ny lederkandidat.

– Hovedstyret, som fungerer som valgkomite i perioden mellom generalforsamlingene, var tydelig på Victors bidrag i barne-, ungdoms-, og familieavdelingen gjennom en årrekke. Som leder for komiteen er jeg glad for å se den positive støtten han fikk, og vet at både de og menigheten for øvrig vil be for Victor og hans familie når de nå tar på seg en ny rolle.

Victor ble født i Nordøst England i 1969. Som sønn av en dyktig evangelist, vokste han opp med at evangeliet om Jesus ble presentert gjennom Adventistkirkens lærepunkter. Som tenåring kjente han kallet fra Gud, og tok del i ungdomsarbeidet i sin lokale menighet. Etter avsluttet skolegang jobbet han et år for et forsikringsselskap før han begynte på sin teologiutdannelse på Newbold College i 1989. Seks år senere graduerte han med BA og MA i systematisk teologi fra Andrews University, og startet som pastor i Colchester og Bury St. Edmunds i England, der Victor og hans kone, Gry Beate, arbeidet i fem år før de fikk kallet om å bli en del av pastorteamet på Newbold College.

I 2002 ble de kalt til Norge, og Gry Beates hjemland, der Victor ble en del av teamet i kirkens ungdomsavdeling. I 2005 ble han valgt til avdelingens leder, og har vært i den stillingen fram til i dag.

I den senere tid har Victors interesser innen ledelse ført til at han er i ferd med å gjennomføre en MA i ledelse ved Newbold College.

Victor og Gry Beate er stolte over sine tre tenåringer, Miriam (17), Mattias (15), and Miranda (14).

Tiltredelsesdatoen er fremdeles ikke avklart, da det er viktig å sikre en smidig overgang som ivaretar behovet i barne-, ungdoms-, og familieavdelingen.

– Det er et privilegium å bli spurt om dette, og jeg er glad for tilliten. Men jeg føler meg en smule overveldet når jeg tenker på de store utfordringene som ligger foran. Mest av alt er jeg spent og begeistret over at Gud har ledet så sikkert og godt hele veien.

– Jeg gleder meg til å jobbe sammen med teamet ved hovedkontoret, alle pastorene, og ikke minst menigheten som et hele, avslutter Marley.

Tilbake til nyhetsarkiv