Meny
Lukk
Victor Marley nådde to viktige mål da han gjennomførte Loch Ness Marathon: Å løpe en hel maraton, samt å samle penger til ADRAs arbeid.
Foto: Miranda Marley/ADAMS.

Marley løp maraton og samlet 55 000 til ADRA

Lederen for Adventistkirken i Norge, Victor Marley, har samlet inn over 55 000 kroner til ADRAs arbeid gjennom sitt sponsede maratonløp. Han er kjempefornøyd både med både innsamlingen og løpet.

Søndag 6. oktober løp Victor Marley det berømte Loch Ness Marathon. I sitt aller første maraton kom Marley i mål på tiden 4:12:48. – Jeg er veldig godt fornøyd med tiden, for målet mitt var å løpe under 4:30, sier Marley som følte seg i god form etter fullført løp.

Marley forklarer at løpet ikke bare var en fysisk anstrengelse, men at det også var mentalt krevende. – Man får så inderlig lyst til å stanse opp og gå en stund, men det ville ikke ha fungert for meg, forklarer den spreke unionslederen som roser familien for fantastisk støtte underveis i løpet. De heiet ham fram på utvalgte poster langs løypa.

Victor Marley har drevet med løping i mange år, men aldri forsøkt seg på de drøye 42 kilometerne et moderne maraton strekker seg over. I år ble han inspirert av muligheten til å kombinere treningen for å nå et personlig mål med innsamlingen av penger til noen av verdens aller fattigste.

Denne summen vil gi utdanning til mange av de mest sårbare barna i verden.

Det gjorde Marley ved å samle penger til ADRAs program for å gi utdannelse til barn og unge. Derfor var det helt naturlig at Marley løpt i en T-skjorte med ADRA-kampanjens slagord: Every child. Everywhere. In school. (Alle barn. I alle land. På skole.)

Innsamlingen til ADRA foregikk gjennom en Facebook-kampanje, og to dager etter gjennomført maraton, stod innsamlet beløp på drøyt 55 000.

– Dette er helt fantastisk, utbryter ADRA Norges generalsekretær, Birgit Philipsen, når hun får høre summen som har kommet inn. Pengene går til de prosjektene som er omtalt i ADRA Norges hjelpeaksjon 2019.

– Denne summen vil gi utdanning til mange av de mest sårbare barna i verden, sier Philipsen.

Et av landene årets kampanje fokuserer på, er Niger. Landet ligger nederst på listen som rangerer land etter granden av utvikling, Human Development Index (HDI). Fødselsraten er den høyeste i verden, og gjennomsnittlig antall år på skolen er 5 år. Mange jenter blir presset inn i ekteskap lenge før 15-årsalderen. Det kan utdanning av jenter være med å hindre.

Victor Marley var godt fornøyd med å gjennomføre sin første maraton på 4 timer og 12 minutter. Foto: Miranda Marley/ADAMS.

Marley sier at et maraton på mange måter kan være et bilde på mye av det vi gjør i livet.

– Med god forberedelse og trofast trening kan man nå langt bare man ta et skritt om gangen mot målet. Det er slik jeg tenker om lederskap, foreldreoppgave, ekteskap, personlige mål og utfordringer, utdannelse, og det kristne livet. Det er ikke uten grunn at Paulus utfordrer oss til å øve oss i gudsfrykt og jage mot målet, sier Marley med henvisning til 1 Tim 4,7 og Fil 3,14.

Maratonet ved Loch Ness er ikke en rundløype, men et punkt til punkt løp. Starten er i høylandet nord for Fort Augustus og følger innsjøen Loch Ness på den syd-østlige siden av vannet. Loch Ness Marathon regnes som en av verdens mest attraktive maratonarrangementer og ble rangert blant verdens 10 beste maraton av leserne av bladet Runner’s World i 2016.

Tilbake til nyhetsarkiv