Lukk
Even Lund, leder for «Kirkebrass» og formann for menighetsrådet i Den norske kirke, overrakte vakre blomster til menigheten ved Alexandra Santos da Adventistkirken i Hammerfest markerte sitt 100-års jubileum 3. november.

Menigheten i Hammerfest 100 år

Jubileet ble benyttet til å vise seg fram.

Verdens nordligste adventistmenighet markerte sitt 100-års jubileum 3. november med festgudstjeneste, konsert og åpent hus. Medlemmene i Adventistkirken i Hammerfest ønsket å bruke anledningen til å gjøre menigheten bedre kjent i nærmiljøet. Det lyktes de godt med.

Menighet med sydlig preg
Det er portugisiske Alexandra Santos (44) som forteller om jubileumsmarkeringen. Hun er leder for menigheten. Alexandra har vært adventist i mange år, men det er ikke mer enn to år siden hun flyttet til Norges nordligste by fra solrike Portugal. Nå tilfører hun sin lokale menighet en god porsjon sydeuropeisk begeistring og energi.

Med sju portugisere, tre brasilianere og en rumener i menigheten i tillegg til de som er født i Norge, er det en internasjonal forsamling som møtes i verdens nordligste adventistkirke. Derfor holdes prekenen som oftest på engelsk og oversettes til norsk.

Hilsen fra distriktsleder
Jubileer er ikke noe adventister tenker mye på til vanlig, men da Turid Lien i Hammerfest nevnte for de andre menighetsmedlemmene at menigheten rundet 100 år i år, var veien kort fra idé til handling. Menighetens medlemmer organiserte et program tilrettelagt for å gjøre menigheten kjent i byen.

Den nærmeste nabomenigheten til Hammerfest er Adventistkirken i Alta. Medlemmene derfra reiste gjerne de 140 kilometerne for å møte trossøsken. Sharon Wallner, som arbeider i menigheten i Alta, talte ved gudstjenesten. Hun rørte tilhørerne med sin tale om tilgivelse.

Tom Angelsen, distriktsleder i NND, hadde dessverre ikke anledning til å være til stede på markeringen, men han sendte en videohilsen.

– Selv om vi i dag ser tilbake i takknemlighet, la oss se framover med tillit til at Herren har store velsignelser i årene som ligger foran.

Han minnet om at det er 75 år siden frigjøringen av Finnmark og at adventistmenigheten, som så mange andre menigheter, mistet sitt kirkebygg i de mange brannene okkupasjonsmakten brukte i sluttfasen av Andre verdenskrig. Verdens adventister ga menigheten et nytt bygg i gave. Det ble innviet i oktober 1949, men minnet om at byggeprosessen ikke er ferdig.

– I dag er det ikke behov for å bygge et bygg, men må Gud fortsatt velsigne mens dere fortsetter å bygge menighetsfellesskapet slik at det kan være til velsignelse for Hammerfest by og for hver enkelt person som er en del av fellesskapet.

Musikk og profilering
På ettermiddagen var det konsert med et av byens orkestre. Kirkebrass heter brassbandet som dirigeres av Elena Brovold, organist i Den norske kirke. Lien er medlem i korpset, og selvsagt stilte orkesteret med full tropp for å bidra ved markeringen av Adventistkirkens 100-års jubileum. Det var en fullsatt kirke som overvar den nydelige konserten.

Even Lund overrakte vakre blomster til menigheten. Lund er leder for korpset, der han spiller perkusjonsinstrumenter. Han er også formann for menighetsrådet i Den norske kirke i Hammerfest.

Lien melder at menighetens medlemmer er veldig fornøyde med markeringen.

– Endelig fikk vi opp et banner som viser at huset vi holder til i, er en kirke.

Santos forteller begeistret om nye vennskap som er knyttet og om bøker som ble delt ut.

– Vi er i byen ikke bare for å arbeide, men også for å fortelle om Jesus, og vi greide å gjøre kirken bedre kjent i byen.

Tilbake til nyhetsarkiv