Meny
Lukk
Menighet med linjedans, strikkekafé, språkskole og mere til.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Menigheten i Moss med mange metoder

Nye aktiviteter øker menighetens kontaktflate.

Linjedans er det nyeste tilbudet til Moss menighet for å skape større kontaktflate i byen. Dansing har ikke akkurat vært en aktivitet i kjernen av Adventistkirkens virksomhet. Snarere tvert imot. Men det kan komme til å endre seg.

I Moss menighet er nemlig en gruppe medlemmer i full sving med linjedans som en av menighetens kontaktskapende aktiviteter. Linjedans, eller «line dance» som det heter på engelsk, er vesentlig forskjellig fra pardans. I linjedans beveger en gruppe mennesker seg etter en koreografi der deltakerne gjennomfører en sekvens av trinn. Deltakerne står på linje eller en rad. De vender i samme retning og danserne er ikke i fysisk kontakt med hverandre.

De som driver med linjedans, forteller at det er en aktivitet som er både morsom og sosial, samtidig som det gir god trening. Det er lett å komme i gang med linjedans, så dette er virkelig noe for folk som ikke har noe særlig erfaring i å bevege seg til musikk.

Marita Kendel er en av dem som deltar på linjedans i menighetens regi. Hun er tydelig begeistret for initiativet.

– Vi har møttes i flere uker allerede, og vi møtes annen hver mandag i gymsalen på Torderød skole, forteller Kendel. Tilbudet annonseres blant annet i menighetens gjenbruksbutikk, HappyHand.

Strikkekafé

Strikkekafé er et annet tilbud Adventistkirken i Moss, har. Annen hver tirsdag møtes kvinner til strikking, prat og sosialt samvær. Faktisk er det ikke nødvendig å strikke for å være med.

– På strikkekafeen møtes vi til å strikke, sy og skravle. Noen bare skravler, sånn som meg, forklarer Vigdis Debes entusiastisk.

Det bruker å være litt mat og drikke på strikkeklubbens samlinger. Og så er det noen som sørger for en andakt. På den måten er det åndelige aspektet tydelig til stede. Det er Merethe Berger som har vært initiativtaker til strikkekafeen.

Språkskole

Carsten Jørgensen er en av initiativtakerne til menighetens gjenbruksbutikk, som ble etablert i 2019. Han forteller om hvor viktig HappyHand er som kontaktpunkt. Butikken er blitt en etablert del av bybildet i Moss, og har donert titusenvis av kroner til veldedige organisasjoner.

HappyHand er ikke bare en butikk. Det er et treffpunkt.

– Nå er vi i gang med språkskole i lokalene til HappyHand, forteller Jørgensen.

Det er Yngvar Børresen som har ansvaret for språkskolen, og den er et veldig viktig tilbud til flyktninger i byen. Ikke bare lærer de norsk, men gjennom språkskolen får elevene også kontakt med lokale innbyggere.

Speider

Speider er en av de tradisjonelle aktivitetene i menigheten. Troppens medlemmer er spredd over et større område. Derfor blir troppens møter lagt til helgene. Da er det utendørs aktiviteter som gjelder, gjerne med overnatting ute.

Troppen teller omkring 30 speidere. Nå er det den internasjonale speidercamporeen i Ungarn som blir sommerens store høydepunkt. De eldre speiderne forbereder seg på å møte speidere fra hele Europa.

Jeanette Lydersen har vært troppsfører i mange år. Hun har over 20 års erfaring i troppen fordelt på to perioder. Nå kjenner hun at hun er på oppløpssiden, som hun kaller det. Jeanett tenker det er på tide at noen andre tar ansvaret for speidertroppen i Moss.

Tilbake til nyhetsarkiv