Meny
Lukk
Raafat Kamal tok over som leder for Misjon 10/40 31. mars 2023.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Misjon 10/40 får ny leder og økonomileder

Raafat Kamal og Jonathan Fosse har solid erfaring innen sine felt.

Misjon 10/40 ble stiftet 23. oktober 2007 med Atle Fonn Aluwini som gründer. Fra starten ble det etablert et samarbeid med Midtøsten unionen da Kjell Aune var leder for MEU (Middle East Union) Fra 2011 ble MEU omorganisert og inkluderer nå også landene i Nord-Afrika. Alt arbeid i Norge gjøres på frivillig basis.

Gjeldene handlingsplan fra 2020 legger opp til et lederskifte i løpet av perioden 2020-2023. Styret vedtok sist høst å starte prosessen med å finne en ny daglig leder. Styret er svært takknemlig for å kunne informere om at Raafat Kamal har tatt over ledelsen av Misjon 10/40 fra og med 31. mars 2023. Atle fortsetter som styreleder fram til generalforsamlingen 31. mai for å bistå Raafat i en overgangsfase.

Raafat er nå seniorrådgiver i ADRA Norge med strategi og organisasjonsutvikling som arbeidsfelt. Han har bred og variert pastoral og administrativ utdanning og erfaring. Før han og Heidi kom tilbake til Norge i 2022, var han i 8 år leder for Trans-Europeisk divisjon. Han kommer opprinnelig fra Libanon, snakker flytende arabisk, og har satt pris på hvordan Misjon 10/40 har bistått menighetens arbeid i Beirut. Han ser fram til å samarbeide med styret og partnere for å utvikle organisasjonen videre.

Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Jonathan Fosse, regnskapsmedarbeider i DNU med lang erfaring fra SABU, er blitt ny økonomileder på frivillig basis. Han tar over etter Anne Iversen, som har hatt oppgaven i flere år. Jonathan vil også ta ansvar for å bidra til og inspirere den yngre generasjon til misjonsengasjement.

Misjon 10/40 har som oppgave å bidra til å sette fokus på behovet for evangelisering i området kalt 10-40 vinduet. Dette område strekker seg fra Nord-Afrika i vest til Filippinene i øst, og omfatter områder der hinduisme, buddhisme, islam og animisme står sterkt. Området preges også av forfølgelse mot kristne og konvertering til kristen tro er i mange av disse landene forbudt ved lov eller sosialt uakseptabelt. Gjennom samarbeid med partnere i Israel, Middle East North Africa Union og Sør-Sudan drives prosjekter som hjelper mennesker i en krevende livssituasjon. Hjelpen består i støtte til drift av hjelpesentre, utdanningsstipend til utvalgte elever og studenter og hjelp og bistand til menighetsutvikling.

Spørsmål om Misjon 10/40 kan rettes til;

Atle F. Aluwini, 906 40 706 atle@adventistmission.no eller

Raafat Kamal, 476 76 973 raafat.kamal@adventistmission.no

Tilbake til nyhetsarkiv