Meny
Lukk
Pastor Daniel Pel forklarer levende og engasjert om det håp Bibelen gir for framtiden.
Foto: Emanuela Veethividangan/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Møteserie i Hønefoss

«Vi satt som naglet under hele presentasjonen.»

17. november avsluttet vi en 20 delers møteserie i Hønefoss menighet med tittelen «Håp for framtiden!». Serien var fordelt over 10 uker, og hver tirsdag og torsdag sto kirkedørene åpne. Møtene ble holdt av menighetens pastor, Daniel Pel.

Møtene har vært til velsignelse både for menighetens egne medlemmer og for besøkende.

«Jeg hadde lyst til å gi dette en sjanse!», sa en ung sykepleier. På tross av en krevende hverdag har hun stilt opp kveld etter kveld. Hun vokste opp i en adventistfamilie, og fullførte Tyrifjord videregående skole, men har ikke vært aktiv i trosmiljøet de senere årene. «Jeg må komme hit til kirken og bare ta det inn. Hjemme er det så mange distraksjoner. Og det jeg hører gir jo mening!», utbrøt hun begeistret.

«Det er fantastisk å se hvordan alt henger sammen og samles i personen Jesus Kristus», uttrykte et forholdsvis nytt menighetsmedlem. «Brikkene faller på plass, og adventbudskapet framstår logisk og tiltrekkende. Jeg kjenner at det griper meg og styrker troen.»

«I kveld tror jeg at jeg kommer til å sovne under møtet», sa en mann til kona si etter en ekstra travel dag. Etter møtet var det en begeistret stemning. Guds ånd var merkbart til stede og mannen utbrøt: «Det var ikke mulig å sove – vi satt som naglet under hele presentasjonen og hjertene brant i oss som hos Emmausvandrerne idet den store frelseshistorien ble malt for øynene våre.»

Et eldre ektepar i menigheten fortalte om hvordan møteserien har vært til velsignelse for deres svigerdatter, som ikke er adventist. Hun bor ikke i området, men ekteparet delte en link slik at hun kunne følge serien på nett. Etter en tøff tid med sykdom og død i familien, fortalte hun at møteserien ga henne «mer forståelse, kunnskap og håp».

Hun er ikke den eneste som har fulgt møtene på nett. Gjennom direktestrømming og opptak som tilgjengeliggjøres på nettsiden framtiden.org har hundrevis av mennesker fulgt serien. Det er oppmuntrende å tenke på at gjennom å dele en enkel link kan man være med på å skape en forskjell i et menneskes liv – for dette livet og for evigheten. Verdien av en sjel evig frelst kan ikke veies og måles.

Det er ikke bare de voksne som har blitt velsignet av forkynnelsen. Barna har hatt sin egen møteserie som har gått parallelt. Stine Gro Struksnæs har utarbeidet et engasjerende program med egen temasang, historier og aktiviteter under tittelen «Håpets helter».

Møteserien har blitt båret på bønnens vinger. Hver tirsdag og torsdag var vi samlet til bønn en time før møtene gikk i gang, og vi opplevde at Gud velsignet. Han er trofast og har oppfylt sitt løfte om at Guds ord ikke skal vende tomt tilbake (Jesaja 55:11).

Hvis du ønsker å få en smak av møteserien, eller dele den med andre, kan du finne alle 20 møtene her: Video-opptak – framtiden.org

Tilbake til nyhetsarkiv