Meny
Lukk
Foto: SolStock/iStock

NADU

Begynnelsen på en disippelgjøringsbevegelse.

Hvordan gjør vi mennesker til disipler, som Jesus ba oss om å gjøre? Hvordan skape en bevegelse av disipler som utruster nye disipler igjen? Hvordan plante nye menigheter og grupper i landet vårt? Og hvordan være en aktiv disippel når man bor langt fra nærmeste menighet?

Slike tanker kom frem i forbindelse med Sortlandprosjektet hvor Kenneth Bergland med Laurence Burns fra Adventist Frontier Missions og Simon Martin som mentorer, jobber med evangelisering og drømmer om å skape en bevegelse av disippelgjørere.

Alt må ikke starte i byer og sentrale strøk. Tanken kom om å danne et nettverk av spredtboende adventister og grupper som kunne komme sammen digitalt og utruste og inspirere hverandre til å få i gang små grupper og husfellesskap som utvikler nye disipler.

I samarbeid med DNU og distriktslederne, hadde man derfor første samling i oktober med grupper fra Sortland, Leknes, Hardanger, Kongsvinger, Sauherad og flere enkeltpersoner fra nord, vest og øst i landet. Planen er å ha en månedlig fellessamling på nett og så følge det opp med ukentlige samlinger i gruppene. Etter hvert vil det også bli en årlig fellessamling «live», når bare pandemien slipper taket.

Samlingene er sentrert rundt enkle bibelstudier med sikte på å få ut av tekstene hva det vil si å følge Jesus og å være disipler. I møtene deler man også verktøy man kan bruke: Tekster, oppgaver, øvelser, osv. Ofte har vi hatt fokus på teoretisk læring når vi studerer Bibelen. Disipler praktiserer det de lærer og gir det videre til andre. Gruppesamlingene er med på å ansvarliggjøre deltakerne og dele erfaringer og tips med hverandre.

NADU står for «Nettverk for adventistdisipler i utkantstrøk». Metodene og prinsippene som brukes, er imidlertid like aktuelle i større menigheter eller bystrøk. I Kongsvinger er gruppen allerede i ferd med å vokse og samlingene inspirerer flere også i andre områder av landet til å bli effektive disipler.

Tilbake til nyhetsarkiv