Lukk
Newbold College legger ned språkskolen fra nyttår og to andre studieretninger fra våren 2021.
Foto: Tor Tjeransen/ADAMS

Newbold ser framover

Språkfagene stanses fra nyttår, business og humaniora fra mai 2021.

Den pågående pandemien har hatt store konsekvenser for Newbold College, Adventistkirkens teologiske høyskole i Binfield, vest for London. Undervisningen har siden i vår stort sett blitt gjennomført digitalt.

Usikkerheten om pandemien har skapt store økonomiske utfordringer for colleget. Ved et møte i styrets arbeidsutvalg (Executive Committee of the College’s Board of Governors) den 21. oktober, ble det vedtatt at språkkursene ved Newbold legges ned ved slutten av 2020.

I tillegg til nedleggelse av språkskolen vil colleget slutte å tilby business og fag innenfor humaniora når vårsemesteret er over. Med disse beslutningene vil Newbold College være en rendyrket teologisk høyskole med fokus på å utdanne pastorer for Adventistkirken i det Trans-europeiske området.

Newbold College eies av Den trans-europeiske divisjon av Adventistkirken. I en videokonferanse med lederne for unionene i divisjonen 15. september ble det uttrykt sterk støtte til institusjonen.

– Et viktig poeng fra samtalene er at Newbold først og fremst er etablert for å utdanne pastorer og ledere for vår del av verden, sa divisjonens leder, pastor Raafat Kamal. Det er på tide at vi fornyer det fokuset.

Høyskolens rektor, Dr. John Baildam, opplyser at på grunn av pandemien vil all undervisning skje digitalt fram til skoleårets slutt i mai 2021.

Les en fyldigere rapport om framtidsplanene for Newbold College på institusjonens webside.

Tilbake til nyhetsarkiv