Meny
Lukk
Torsdag 20. august markerte RNNK at institusjonen fra nå av heter ViGØR. De ansatte er definitivt i full vigør for å hjelpe pasientene.
Foto: David Jensen/Adventist Media Exchange

Nord-Norges Kurbad blir ViGØR

Navnet ViGØR Rehabiliteringssykehus tydeliggjør hva de leverer.

Etter 68 år er navnet «Rehabiliteringssenteret Nord-Norges Kurbad» historie.  – Vårt nye navn ViGØR Rehabiliteringssykehuss tydeliggjør vår kjernevirksomhet med helhetlig rehabilitering og helse, sier Synne Chadwick direktør for ViGØR.

– V i endrer navn fordi det tidligere navnet i liten grad beskriver bredden og kompleksiteten på våre rehabiliteringstjenester. Definisjonen av kurbad er «institusjon med medisinsk bad/behandling», og bygger på teoriene om at vann og ulike temperaturer har gunstig påvirkning på kroppen. Det nye navn «ViGØR» tydeliggjør vår kjernevirksomhet – helhetlig rehabilitering og helse, forklarer ViGØR-direktør Synne Chadwick.

Sammen med de øvrige ansatte på ViGØR, er hun stolt av det nye navnet.

– ViGØR skal kjennetegnes som en institusjon som både støtter opp under å bli restituert, bli friskere, bli sterkere både fysisk, psykisk og sosialt, samt evne å vedlikeholde funksjon/opprettholde tilstand. Vi skal sørge for positive pasientforløp og at pasienter og brukere får nytt håp om egen mestring og egen framtid, sier Chadwick.

ViGØR Rehabiliteringssykehus er den eldste rehabiliteringsinstitusjonen i Nord-Norge, og den eneste som benytter robotteknologi. I dag har ViGØR status som rehabiliteringssykehus. Det eneste i Nord-Norge.

ViGØR skal være en del av spesialisthelsetjenesten og bidra til sømløse pasientforløp. Institusjonen planlegger å bygge på en ekstra etasje for å beholde samme antall pasientplasser som før alle rom ble enkeltrom.

Ifølge Chadwick har ViGØR en unik tilnærming til rehabilitering.

– Vi ivaretar alle fire dimensjonene av helse: fysisk, psykisk/kognitivt, sosialt og eksistensielt. Det gir god rehabilitering, formidler energi og optimisme uavhengig av ståsted for mottaker, forklarer direktøren.

Nord-Norges Kurbad ble etablert av Syvendedags Adventistkirken i 1952 og ble solgt til dagens eiere, Synnøve og Raymond Knutsen, i 1999.

Tilbake til nyhetsarkiv