Meny
Lukk
Foto: Hope Channel Norge

Ny informasjon om sommerstevnet 2021

Fellesskap.

Riktig god helg.

Denne gangen er det jeg som kommer med en liten hilsen. Og grunnen til det er blant annet at jeg har litt ny informasjon om sommerstevnet. Den opprinnelige planen var at barna og de voksne skulle være på Nisser – der vi pleier å være, og så skulle Tenåringer og de Unge voksne ha hvert sitt stevne på Tyrifjord. Det var for å maksimere muligheten for å i det hele tatt å kunne gjennomføre. Og planleggingen for det som skjer på Tyrifjord er allerede godt i gang. Men nå er det altså blitt slik at vi ikke kan være på Nisser i år heller. Men, vi har et veldig spennende alternativ. Vi har fått leie hele Skarslia Hotell i Ål kommune. Det er et kjempestort høyfjellshotell, og der er det mange rom i mange forskjellige størrelser. Alle rommene har eget bad. Det er store innendørs fellesarealer og møterom der vi kan både være sammen og holde avstand, hvis det er nødvendig. Og så har Ål kommune faktisk enda flere spennende fritidstilbud enn vi har i Nisser. Jeg nevner i fleng: Ridning, kajakk, fjellsykling, fisking, klatrepark, gårdsbesøk, lekeland og helt tradisjonelle fjellturer. Så vi tror at dette blir et supert alternativ som gjør det mulig for både barn og voksne å ha fellesskap denne sommeren. Sjekk mer info på sabu.no/sommerstevnet! Det er noen få plasser igjen. Kanskje er det noen nye som har lyst til å være med, nå som opplegget er litt annerledes.

Fellesskapet er jo også en dimensjon ved sabbaten. Og den kommer heldigvis med nye muligheter hver uke.

Gud skapte det slik med et tempel i tiden – en helligdag som bare kommer hver uke – en annerledestid for fellesskap med hverandre og med Gud. Og Gud er kjærlighet, og det betyr at Gud er fellesskap. Og hele Bibelen er egentlig fortellingen om Gud som ønsker å inkludere oss mennesker i det fellesskapet. Klimakset i Bibelens siste bok er stemmen som jublene roper ut: «Se Guds bolig er hos menneskene,» og vi hører et «endelig!» der. Og det er jo et ekko fra da de bygde helligdommen og Gud sa: «La dem reise en helligdom for meg, så vil jeg bo midt iblant dem». Og Johannes sier om Jesus at «Ordet som var Gud, ble menneske og tok bolig iblant oss». Og det er mange tekster. Jesaja forsikrer oss: «I det høye og hellige bor jeg – og hos den som er knust og nedbøyd i ånden.» Og Jesus sier i Åpenbaringen: «Se, jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, vil jeg gå inn til ham og holde måltid, jeg med ham og han med meg.» Og alle disse versene, og mange, mange flere, uttrykker Guds lengsel etter deg.

Så jeg håper du blir med inn i helgen med denne tanken: Gud elsker deg, og han håper du tar kontakt så han kan velsigne deg. Riktig god sabbat.

Tilbake til nyhetsarkiv