Meny
Lukk
«Uten deg er det mange barn som ikke hadde hatt en skole å gå til,» sier f.v. regnskapsfører for ADRA, Sylvi Bunken, Britt Celine Oldebråten og Gry Haugen.
Foto: Kari Kittilsland/ADRA

Ny rekord for Hjelpeaksjon 2021

Sluttresultatet ble 4,24 millioner kroner.

To streker er satt under svaret på årets mest ambisiøse regnestykke. Det endelige resultatet for Hjelpeaksjonen ble på 4,24 millioner kroner, og ADRA jubler og takker. Det er andre året på rad at det blir ny rekord i Hjelpeaksjonen. I 2021, som året før, ble det altså satt ny, oppsiktsvekkende rekord med 4.24 millioner innsamlede kroner, til tross for lite forutsigbarhet. Dør-til-dør-aksjoner kunne skje enkelte steder, men alternative og kreative innsamlingsmåter skjøt virkelig fart.

«For et utrolig flott resultat!» sier generalsekretær i ADRA, Birgit Philipsen. «Det er inspirerende å se det engasjementet som menigheter og lærere, elever og foreldre i skolene våre viser i Hjelpeaksjonen. I boken Utdanning understreker Ellen G. White at det viktigste vi kan lære er gleden ved å tjene. Hjelpeaksjonen gir oss anledning til å oppleve gleden ved å bidra til at utsatte barn og ungdommer får håp og valg i livet. Tusen takk til alle dere som har deltatt og gitt i Hjelpeaksjon 2021».

Kreative innsamlingsmåter, i kombinasjon med innsamling fra dør til dør, viste seg å være det som fungerer best, selv i pandemitid.

«Vipps er svært etablert – og vi kan nesten ikke lenger tenke oss hvordan det ville vært uten denne enkle måten å gi på», sier Gry Haugen, Kommunikasjonssjef i ADRA. «Men ingenting kan erstatte ekte møter mellom mennesker, som er den muligheten bøssebæringen fra dør-til-dør gir», legger hun til, og håper at mange allerede legger planer for Hjelpeaksjon 2022 – som er snart.

Tilbake til nyhetsarkiv