Meny
Lukk
Foto: ADRA

Ny rekord for Tyrifjord barne- og ungdomsskole

Givergleden var faktisk større enn vanlig.

«Så langt har vi fått inn over kr 75 000,» forteller Susan Ursett, rektor på Tyrifjord barne- og ungdomsskole. «Det er ny rekord for oss for bøsseinnsamlingen, og i tillegg skal vi ha sponsorløp neste uke.» Ursett mener at ved å tenke nytt har skolen funnet nye og bedre måter å gjennomføre Hjelpeaksjonen på.

Et høydepunkt i skoleåret
Hjelpeaksjonen er et høydepunkt for elevene. Mange hadde gledet seg helt siden fjoråret, så skolen ønsket å gjennomføre aksjonen hvis det kunne gjøres på en forsvarlig måte. For å kunne gjøre det måtte skolen tenke gjennom alle rutiner på nytt: avstand, desinfisering av hender og bøsser, kontanter eller vipps, reaksjoner fra mennesker de kom til å møte, utlevering av materiell når 80 mennesker skal ut på samme tid.

«Forberedelsene og øvelsene med elevene tok lenger tid enn det pleier, men vi opplevde bare positivitet og optimisme. Elevene var minst like entusiastiske og spente på årets aksjon som de vanligvis er. Å ikke få delta i år ville vært en stor skuffelse for elevene», forteller en engasjert rektor.

Tilbake til skolen
Årets Hjelpeaksjon har temaet «Tilbake til skolen». Fokus er på Sør-Sudan og barn som har vært rammet av krig og konflikt. Skolene har vært stengt som følge av krigen, og var nylig åpnet igjen. Så kom koronaviruset, og stengte skolene på nytt rett etterpå.

Det at skolene i Norge nylig hadde vært stengt på grunn av koronapandemien ga elevene mer forståelse for å samle inn til utdanning for barn uten et skoletilbud. «Vi var spente på om folk ville åpne døren og gi penger, men opplevde at givergleden faktisk var større enn vanlig,» forteller Ursett.

Da elevene kom tilbake til skolen om kveldene var det flere som fortalte om femhundre- og til og med tusen kroner fra ett og samme hus, og om alle de hyggelige menneskene de hadde møtt. Skolen fikk inn mer kontanter enn noen gang og det kom inn nesten like mye på Vipps.

En elev oppsummerte hjelpeaksjonsdagene så fint: «Dette var den beste Hjelpeaksjonen noen gang fordi det var så mange som ville gi.»

Vil du støtte skolens Hjelpeaksjon, kan du gjøre det her!

Tilbake til nyhetsarkiv