Meny
Lukk
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange

Ny smittevernveileder for SDA-menigheter

Revidert 18.01.2021.

Den 18. januar 2021 gav regjeringen en oppdatering på de nasjonale innstramninger fra 4. januar for å få kontroll over smittesituasjonen i Norge.

Regjeringen viderefører i hovedsak de strenge smitteverntiltakene for å stoppe en ny smittebølge, men gir noen lettelser for barn og unge. Det nasjonale tiltaksnivået for skoler nedjusteres til gult nivå, og lokale idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge frarådes ikke lenger. Anbefalingen om å unngå besøk hjemme videreføres ikke, men alle bør begrense sosial kontakt.

Tiltakene varer så lenge det er behov for dem, men regjeringen vil fortløpende vurdere situasjonen.

Vi vil først minne om de grunnleggende rådene om å holde avstand, holde hendene rene, holde seg hjemme når man er syk, og begrense antallet mennesker man møter fysisk.

DNU forholder seg til de nasjonale retningslinjene fra regjeringen. Vi forventer at de lokale menighetene utviser respekt for-, og gjør seg kjent med landsdekkende samt lokale smittevernregler og anbefalinger. Dette er menighetsstyrets ansvar.

Syvendedags Adventistkirken er bekymret for mennesker i vanskelige livssituasjoner. Kirkens omsorgsarbeid tar ikke pause. Kontakt med det enkelte mennesket er en viktig del av kirkens oppgaver i en krisetid.

Følgende videreføres fra 20. januar:

  • I flere kommuner gjelder lokale forskrifter med strengere restriksjoner.

Se hvilke nye tiltak som gjelder fra 20. januar, her!

Tilbake til nyhetsarkiv