Meny
Lukk
Håndvask er et viktig tiltak for å begrense smitte.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Nye smitteverntiltak

Regjeringen har annonsert skjerpede smitteverntiltak for å få kontroll med smittespredningen. De nye tiltakene betyr at det ikke blir regulære møter i våre kirker de nærmeste ukene.

Den norske union har i dag kommet med en oppdatert smittevernveileder. Veilederen følger i sin helhet her:

Smittevernveileder for SDA-menigheter i Norge, revidert 04.01.2021

Den 3. januar 2021 holdt regjeringen en pressekonferanse, hvor det ble annonsert nye nasjonale innstramninger for å få kontroll over den økte smittesituasjonen i Norge. Disse innstramningene gjelder fra mandag den 4. januar til 18. januar.

Vi vil først minne om de grunnleggende rådene om å holde avstand, holde hendene rene, holde seg hjemme når man er syk, og begrense antallet mennesker man møter fysisk.

DNU forholder seg til de nasjonale retningslinjene fra regjeringen. Vi forventer at de lokale menighetene utviser respekt for og gjør seg kjent med landsdekkende samt lokale smittevernregler og anbefalinger. Dette er menighetsstyrets ansvar.

Syvendedags Adventistkirken er bekymret for mennesker i vanskelige livssituasjoner. Kirkens omsorgsarbeid tar ikke pause. Kontakt med det enkelte mennesket er en viktig del av kirkens oppgaver i en krisetid.

Dette er nytt fra 4. januar:

  • Syvendedags Adventistkirken i Norge anbefaler og oppmuntrer til digitale kirkesamlinger og møter i perioden 4. januar til 18. januar Dette er i tråd med regjeringens råd om at «livssynssamlinger innendørs, anbefales utsatt til etter 18. januar».
  • Om det er lavt smittetrykk i kommunen, kan små enkeltsamlinger med inntil ti deltakere gjennomføres så lenge menighetsstyret vurderer at det er nødvendig, og om disse kan gjennomføres i tråd med kommunale anbefalinger (for eksempel dåp, vigsel, diakonale tiltak/sjelesorg, innspilling av digital gudstjeneste o.l.).
  • Alle organiserte fritidsaktiviteter, idrettsaktiviteter, kulturarrangementer og livssynssamlinger innendørs, anbefales utsatt til etter 18. januar. Dette gjelder også alle aktiviteter innendørs som samler barn og unge på tvers av klasser/ kohorter.
  • I flere kommuner gjelder lokale forskrifter med strengere restriksjoner.
  • Inntil 50 deltakere er lov i begravelse.

Nyttige lenker:

Hold avstand

Vaner som forebygger smitte

Nyhetssak fra Den norske kirke

Siste informasjon fra regjeringen

PDF versjon av denne smittevernveilederen finner du på ressurssidene.

Tilbake til nyhetsarkiv