Meny
Lukk
Den nye versjonen av nettstedet EGW Writings ble lansert 20. desember. Her finnes Ellen G. Whites bøker på 137 språk og man får tilgang til mange nyttige funksjoner.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Nytt nettsted for Ellen G. Whites skrifter

Ellen G. White Estate, kontoret som forvalter arven etter Ellen White, lanserte 20. desember en helt ny versjon av det viktigste søkeverktøyet på nettet for hennes bøker.

Nettstedet EGW Writings er et ressurssenter fylt av nyttige verktøy for alle som ønsker å lese Ellen G. Whites skrifter. Man kan velge mellom 19 forskjellige språk i brukergrensesnittet. Det finnes bøker av Ellen G. White på 137 språk, og man får tilgang til 497 lydbøker, 228 av dem på engelsk.

Flere mennesker enn noensinne tidligere leser nå Ellen G. Whites bøker. I 2021 var det hele 82 millioner besøkende på websiden EGW Writings og tilhørende apper. Det er en økning på 50 millioner besøkende sammenlignet med året før. Dette opplyser Merlin D. Burt, leder for Ellen G. White Estate i et nyhetsbrev. Han forteller også at det i fjor ble foretatt 2,5 milliarder søk på nettsiden.

I innstillingene på EGW Writings kan man velge hvilke språk man ønsker å lese Ellen G. White på. Man får da tilgang til de bøkene som er oversatt til det aktuelle språket. Søkefeltet er kraftfullt og vil søke i de tilgjengelige oversettelsene på det språket du skriver inn. Man må bare velge et språkfilter i høyre side for å få opp søkeresultatene for det aktuelle språket.

Gjennom «Library-menyen» får man tilgang til alle Ellen G. Whites bøker på forskjellige språk. De er tilgjengelige for lesing direkte på websiden eller i en tilhørende app, og man kan også velge å laste ned den aktuelle boken i enten PDF, EPUB eller MOBI. For mange titler er det også lydbok tilgjengelig i MP3 format.

Det er mange funksjoner å bli kjent med, men det vil være vel verd å lære seg å bruke dette verktøyet. Ved å opprette en gratis konto på nettstedet og logge inn, får man tilgang til personlige ressurser med muligheter til å merke avsnitt, ta notater og tilpasse arbeidsbordet.

EGW Writings 2 er appen som kommuniserer med websiden. Appen er tilgjengelig for Android og Apple. Med konto og innlogget bruk vil informasjonen og tidligere søk synkroniseres mellom enhetene dine.

I tillegg til den nye versjonen av EGW Writings har man også lansert en ny versjon av siden EllenWhite.org. Der finner man ytterligere ressurser knyttet til Ellen G. Whites virke. Her finner du svar på en rekke spørsmål som er stilt til Ellen G. White Estate. Nettstedet er en gullgruve med informasjon.

Her finnes også en egen seksjon med ressurser for barn.

Dette er de tre websidene Ellen G. White Estate drifter:

EGW Writings – Stedet for å lese og søke i Ellen G. Whites skrifter.

EllenWhite.Org – Stedet for å finne støttemateriale til Ellen G. Whites skrifter.

Ellen G. White Estate – Stedet for å lese nyheter og informasjon fra White Estate.

Ellen G. White (1827-1915) var en av grunnleggerne av Syvendedags Adventistkirken. Hun hadde en profetisk tjeneste der hun stadig fokuserte på Kristus og hans kjærlighet for mennesker. Adventister tror at Gud fortsatt gir åndelige gaver, slik det omtales i Det nye testamente. Ellen G. White mottok den profetiske gaven.

I desember ble en gate i Firenze oppkalt etter Ellen G. White.

Tilbake til nyhetsarkiv