Meny
Lukk
Tidligere utviklingsminister Erik Solheim taler på Rettferdskonferansen.
Foto: Gjermund Photography/Rettferdskonferansen

«På jorden som i himmelen»

Omsorg er en integrert del av kristne livsverdier.

Rettferdskonferansen er en tverrkirkelig konferanse som startet opp i Norge i 2018. I år går konferansen digitalt i mange kanaler over lengre tid – i form av en minikonferanse og påfølgende webinarer og podcaster. ADRA er med som arrangør sammen med paraplyorganisasjonen Digni som samler 18 misjonsorganisasjoner, Misjonsalliansen, Korsvei og Frelsesarmeen og flere andre.

Temaet for Rettferdskonferansen 2020 er På jorda som i himmelen. Konferansen, alle webinarene og podcastene blir etter hvert tilgjengelige på denne siden. I podcast nr. 2 kan du høre to generalsekretærer; ADRAs Birgit Philipsen i samtale med Hjalmar Bø i Digni. Temaet for episoden er Hva er annerledes med kristent utviklingsarbeid.

Å vise omsorg for fattige og undertrykte er en integrert del av våre liv som kristne. Vi er kalt til å skape en mer rettferdig verden for alle. Det finnes utallige eksempler på kirker, organisasjoner og enkeltmennesker som på forskjellige måter har jobbet – og jobber – for å bekjempe urett. Rettferdskonferansen er en fortsettelse av dette arbeidet.

Verdens kristne har som trosfelleskap bred kontakt med folk der de bor og et enormt mobiliseringspotensiale. Derfor er vi også i posisjon til å utfordre makthavere og forvente handling til det beste for våre medmennesker.

Adventistkirkens verdier er trofasthet, raushet, samfunnsansvar. Disse verdiene omfatter arbeid for rettferdighet og menneskeverd. Den vi ser når vi arbeider for rettferd og hjelper den fattige, er Jesus.

Tilbake til nyhetsarkiv