Meny
Lukk
Følg serien «Påskeprat» på Hope Channels Facebook-side hver dag gjennom påsken!
Foto: Sindre Hammersbøen/ADAMS

Påskeprat

Hope Channel lanserer en serie korte videoer om påskens betydning.

Sabbaten 4. april lanserer Hope Channel en serie korte videoer for å forklare påskens betydning. I Norge er påsken viktig for mange mennesker. Men for mange er det skitur, appelsiner og Kvikk Lunsj som er påskens viktigste innhold. Fortellingen om Jesus som døde i menneskers sted på et høydedrag utenfor Jerusalem, er ikke alltid så langt framme i bevisstheten. Det ville redaktøren for Advent Ungdom, Vanja Hammersbøen, gjøre noe med.

– Jeg satt og arbeidet med Advent Ungdom og tenkte at det ville være fint å ha noen korte videoer vi kunne dele på Facebook, forklarer Hammersbøen.

Veien fra tanke til handling var kort. Mannen til Vanja jobber for Hope Channel, og selv om de begge jobber hjemmefra under koronakrisen, satte de i gang med å lage videoprogrammer.

Vanja fikk med seg to av sine søstre, Marita Andersen og Maiken Årseth, for å gi noen konsise tanker om påskens religiøse innhold.

Søstrene var enige om å lage video i et format som passer på sosiale medier. Da måtte de sørge for korte episoder. De ni episodene i serien «Påskeprat», er på omkring ett minutt hver. Men det betyr ikke at der er enkelt å lage slike programmer.

– Jo kortere episoder, desto vanskeligere er det å lage dem, forklarer Vanja. Med så kort tid til rådighet, kan du ikke sløse med ordene. Du må gå rett på sak og si det viktige på en konsis og tydelig måte.

– Når du leser Bibelen, ser du at det skjedde så mye i tilknytning til påsken både i Det gamle testamente og i Det nye testamente. Det er dette vi tar opp og ser på. Poenget med serien er å få i gang en samtale om betydningen av påsken, sier Hammersbøen.

Se episodene i «Påskeprat» på Hope Channels Facebook-side hver dag i påsken!

Tilbake til nyhetsarkiv