Lukk
Romanias ambassadør til Norge, Cristian Bădescu, takket Adventistkirken Ulsrud for den måten menigheten støtter den rumenske gruppen i Norge. Bădescu var til stede ved et treff for rumenere i Norge 10. september.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Romanias ambassadør på Ulsrud

En stor ære å få ambassadøren på besøk i Adventistkirken.

Romanias ambassadør til Norge, Cristian Bădescu, besøkte Adventistkirken Ulsrud sabbaten 10. september der han talte ved et treff for rumenere i Norge og takket menigheten for den måten den støtter den rumenske gruppen.

Omkring 120 personer var samlet i kjellerstuen i Adventistkirken Ulsrud for å styrke samholdet og knytte nye vennskap. Av de 120 deltakerne på treffet, var om lag 80 personer adventister. De hadde ansvar for bespisningen og bød på en svært rikholdig vegetarisk/vegansk buffet med mange tradisjonelle retter fra Romania.

Ta vare på rumenske tradisjoner

De frammøtte var både begeistret og beæret over at ambassadøren fra deres hjemland hadde tatt tid til å treffe dem og tale til dem. Bădescu tiltrådte sin stilling som ambassadør i Norge for et års tid siden.

I sin tale minnet han de frammøtte om ambassadens tjenester for rumenere i Norge.

– Vi gjør alt vi kan for at de tjenestene ambassaden tilbyr, skal være så gode som mulig.

Ambassadøren var også opptatt av at rumenerne i Norge bidro til å ta vare på rumenske tradisjoner.

– Vi vil gjerne lære så mye som mulig om de prosjektene dere er engasjert i, og ambassaden er beredt til å bidra med ressurser for å styrke dette arbeidet, sa Bădescu.

– Jeg vil også takke Syvendedags Adventistkirken for den måten dere tar vare på den rumenske gruppen. Vi vil gjerne utvide samarbeidet med dere og andre foreninger det er hensiktsmessig å samarbeide med, sa ambassadøren i sin tale.

Robert Lungu var kveldens konferansier og ansvarlig organisator. Han takket ambassadøren og overrakte et eksemplar av boken Slektenes Håp i gave til ambassadøren og en bukett blomster til ambassadørens kone, som dessverre ikke hadde anledning til å delta.

Costel Muresan var en av deltakerne på treffet. Han hadde reist de 130 kilometrene fra Sandefjord for å høre ambassadøren og treffe landsmenn.

– Det er en stor oppmuntring for oss alle, at ambassadøren kommer hit for å treffe oss og tale til oss, sa han.

Trofasthet, raushet og samfunnsansvar

Fra Syvendedags Adventistkirken var unionsleder Victor Marley til stede. Han fortalte de frammøtte om de tre verdiene Adventistkirken i Norge har som grunnleggende for kirkens virksomhet: Trofasthet, raushet og samfunnsansvar.

– Vi tror disse verdiene gjenspeiler hvem Gud er, sa Marley og minnet om at Gud er trofast.

– Som kirke ønsker vi å møte mennesker med den samme raushet og nåde som Gud møter oss.

En virtuos på panfløyte

Selvsagt inneholdt samlingen for rumenere flere musikalske innslag der panfløyte naturlig nok spilte hovedrollen. Panfløyten er like viktig for rumensk folkemusikk som hardingfela er i Norge.

Eileen Lungu spilte akkompagnert av sin søster på piano.

Roar Engelberg spilte Hora staccato og andre tradisjonelle rumenske musikkstykker under treffet for rumenere.

Den norske panfløytemusikeren, Roar Engelberg, framførte flere musikkstykker. Engelberg har i perioder bodd i Romania på grunn av sin interesse for musikk for panfløyte. Han snakker selv rumensk og følte seg tydelig hjemme i gruppen. Da han tro til med den tradisjonelle Hora staccato så du hvordan publikumet virkelig kjente hjemlengselen i hjerterøttene. De raske trillene i stykket krever virkelig en virtuos og Engelberg viste til fulle sin klasse og fikk hjertelig applaus.

Roxana Marcu-Oniga var en av dem som ble begeistret både for musikken og fellesskapet. Hun var i Adventistkirken for første gang, og følte at hun ble mottatt på en så varm måte at hun gjerne ville komme tilbake.

– Når jeg hører musikken Engelberg spiller, er det som å se en video fra barndommen, sa hun.

Pastor for Adventistkirken Ulsrud, Øystein Hogganvik, rundet av samværet med en hilsen der han blant annet takket det rumenske miljøet for betydelige bidrag i menighetens arbeid.

Tilbake til nyhetsarkiv