Meny
Lukk

SabbatsChat sesong 4

Bibelstudier for tenåringer.

Jeg skulle ønske jeg hadde dette materialet da jeg var tenåring.

Jeg skulle ønske at jeg hadde dette materialet da jeg var menighetspastor.

Adventistkirken i de nordiske landene har samarbeidet om å bygge opp og designe et sett med bibelstudier spesielt tiltenkt tenåringer. De som har gått i voksensabbatskole de siste 40 år, og som synes bibelstudieheftene er perfekte, vil muligens titte på dette materialet og spørre: «Er dette alt?» Og svaret er at det er mer enn nok. Det er helt supert. Det er på tenåringens premisser.

Fjerde sesong er delt opp i 13 studier, eller 13 kategorier av mennesketyper som du finner i Bibelen, og der hver kategori er delt opp i fire underdeler. Hovedkategoriene handler om de troende, tvilerne, de gode, bad guys, de skuffa, ukjente, VIP, de bedende, ironmen, de ydmyke, disipler, de pliktoppfyllende, og ufortjent. Hvert studium består av et ark som engasjerer tenåringen til interaksjon med Bibelen og personlig refleksjon om de verdier de ulike karakterene har.

Det første studiet i sesongen handler om Anna. Her blir du oppfordret til å tenke på hva du tror Gud vil si til deg personlig gjennom denne personen. Det er dype spørsmål som: Hvorfor tror du bare Simon og Anna gjenkjente Jesus da de kom til tempelet?

Link til denne ressursen følger om et par linjer. Jeg vil bare si at dersom du blir litt misunnelig på tenåringene, så er jeg sikker på at du får lov til å bruke det, selv om du er godt voksen. Men om du har en tenåring eller to i huset, eller har ansvar for tenåringssabbatsskolen, finner du nevenyttig og læringsmotiverende saker her.

Tilbake til nyhetsarkiv