Lukk
Sandra Björk Ó. Bjerkan er en av de som leder Bibelstudiet i månedene januar, februar og mars.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Sabbatsskolen inn i en ny tid

Bibelstudier på podkast.

Medieavdelingen i Adventistkirken legger nå de ukentlige Bibelstudiene ut som podkasts. Podkastene finner du her på adventist.no, ved å klikke deg inn på forsidebanneret “Online møtetilbud“, eller ved å søke på «Bibelstudier HopeChannel Norge» i Spotify. Det er enkelt å finne, enkelt å bruke og enkelt å dele med andre. Det er viktigere enn noen gang å fordype seg i evangeliet og å dele det med andre, og dette betyr at sabbatsskolen kan nå enda flere enn før med systematisk bibelundervisning.

Sabbatsskolen har tradisjonelt kun vært et tilbud til de som møter opp fysisk i kirken på lørdag morgen. Der deltar man i en av studiegruppene for å samtale om ukens tema. Og nå som koronatiltakene løftes, kan man lettere være sammen i kirken igjen og oppleve fellesskapet der.

Men podkast er en plattform Adventistkirkens medieavdeling nylig har tatt i bruk. I 2021 skrev Kampanje en artikkel om interessen for Podkasts i Norge. De mente at én av fem ville lytte til podkast hver eneste dag, en trend som var i vekst, ifølge Knut-Arne Futsæter, forskningsleder medier i Kantar.

Sabbatsskolen er i dag en del av TV-tilbudet til HopeChannel Norge, og det tilbys i tillegg som live event på Zoom. Denne nye podkast-eksponeringen kan potensielt mangedoble kirkens evne til å dele Bibelen med andre.

Silja Leknes og Sindre Hammersbøen fra Adventistirkens medieavdeling er ansvarlige for produksjonen av både TV-sendingene og podkast-tilbudet. Hammersbøen, som er ansvarlig for TV-sendingene, oppgraderte først TV-produksjonen før de lanserte podkasten.

– Vi laget en ny visuell ramme for TV-opptakene og hentet inn unge programledere.

Det er kortversjonen. Selve TV-programmet prøver ikke lenger å lage et tradisjonelt talkshow av den ukentlige sabbatsskolen. Det hele ligner mer på dagsnytt 18, der det er tydelig at man sitter bak mikrofoner og foran TV-kameraer for å gjennomføre samtalen.

Leknes, redaktør for HopeChannel Norge, liker det ungdommelige uttrykket, og er tydelig på at de har gjort endringen meget bevisst.

– Vi forsøker å lage et tilbud som appellerer til de unge. Podkasten er også et forsøk på å treffe flere unge mennesker.

Det er tydelig at podkastene har truffet en positiv nerve hos lyttere.

– Takk for fine refleksjoner rundt bibelstudiet. Jeg gleder meg over at dere som er yngre tenker helt annerledes enn oss gamle. Det er så bra, og jeg tenker at det er det ungdommer i dag vil høre også.

– Tusen takk for gode bibelstudier dette kvartalet. Jeg er begeistret for Vanjas friske og uformelle ledelse med et veldig tydelig Jesus-fokus. Ser fram til hver episode.

Enten du er på joggetur, sitter på bussen eller er på fisketur i robåten, kan du nå få de ukentlige Bibelstudiene på øret. Gå til Spotify, og søk på «Bibelstudier HopeChannel Norge» for de ukentlige sendingene! Det kommer ny sending hver tirsdag. Det anbefales at du klikker på «Follow»-knappen. Da får du automatisk de nye podkastene så snart de legges ut.

Tilbake til nyhetsarkiv