Meny
Lukk
Foto: SAHA

SAHA helsekongress 18.-20. mars 2022

Påmeldingsfrist 12.januar

I denne helsekongressen, som arrangeres på Quality hotel, Fornebu, er temaet «Tro og psykisk helse». Vi har fått med mange spennende foredragsholdere, som til sammen vil sørge for en helhetlig tilnærming til temaet.

Torben Bergland er psykiater og arbeider i Health Ministries Department i SDA Generalkonferensen, USA. Der har han et spesielt fokus på psykisk helse og menighetsansattes helse og velvære. Han vil bl.a. dele spennende tanker rundt hva det er å være menneske i «narsissismens» tid – og om det er «nok» å være skapt i Guds bilde? Andre temaer han tar for seg, er: fanatisme, hvorfor vi tror på konspirasjonsteorier, og hvorfor noen mennesker er mer «vanskelige» enn andre.

Fra Syddansk Universitet i Danmark har vi hentet Niels Christian Hvidt, som er dr. Theol. og professor i eksistensiell og åndelig omsorg. Han har forsket på forholdet mellom tro og helse, bl.a. en stor studie om adventister og baptisters helse sammenliknet med normalbefolkningen. «Kan tro flytte fjell?», og «Kan fjell flytte tro?» er overskriften på to av foredragene hans. Det handler om forholdet mellom tro og helse, og også om åndelige behov og omsorg ved sykdom og krise.

Vi har også fått med oss Kari Halstensen, psykolog og fagleder i religionspsykologi ved Modum Bad. Hun er i ferd med å avslutte en doktorgradsavhandling om tilknytning i gudsrelasjonen, og skal snakke om sammenhenger mellom gudsbilde, selvbilde og foreldrebilder. Det bildet vi har av Gud formes nemlig i nært samspill med selvbilde og foreldrebilder.

Også andre temaer, som samspill med barn, barn og åndelig misbruk, forståelse av psykiske traumer og praktisk jesusetterfølgelse står på programmet. Så vi håper du har lyst og anledning til å være med. For nærmere info og påmelding, se http://www.sahanorge.no/

Kongressen vil arrangeres i henhold til gjeldende restriksjoner på tidspunktet. Dersom pandemien gjør det aktuelt å avlyse, vil du som påmeldt få refundert hele beløpet.

Tilbake til nyhetsarkiv