Meny
Lukk
Adventistkirken i Hammerfest inviterte til veldedighetsmiddag, og samlet inn kr 5600,- til ADRA den 3. desember.
Foto: Sharon Wallner

Sammen for ADRA

Hammerfest med vellykket veldedighetsmiddag.

Lørdag, 3. desember, arrangerte Hammerfest menighet en veldedighetsmiddag for å samle inn penger til ADRA. Hele menigheten var involvert i prosessen selv om det var Turid Lien, forstanderen vår, en ADRA-superfan, som ga oss motivasjonen. Menigheten arrangert ADRA-konserter, men i år var ikke det mulig. En sabbat for en måneds tid siden hadde vi en uformell samtale i kirken om hvilke muligheter vi hadde i år for å samle inn penger til ADRA. Denne sabbaten var det et menighetsmedlem fra Harstad på besøk, og hun foreslo at vi kunne arrangere en middag. Hele menigheten gikk sammen om denne ideen.

I løpet av uken før middagen ga vi kirken en ekstra grundig rengjøring og brukte to dager på å organisere og forberede. Alle medlemmene inviterte venner og familie, og tilberedte to til tre ganger så mye mat som vi vanligvis tar med til en felles lunsj. Gjestene ble bedt om å betale kr 100 for middagen. Menigheten vår har ikke nok bord til et stort antall gjester så vi vi fikk låne bord fra Metodistkirken. Julelys og stearinlys laget en koselig atmosfære, og musikk og videoer ble forberedt.

Menigheten møtte opp i kirken to timer før gjestene, som skulle ankomme kl. 17. Vi leste fra Matteus 25:35-40, og så ba vi for programmet og for de vi hadde invitert. Vi ønsket at Den hellige ånd skulle mate dem åndelig gjennom våre anstrengelser for å mate dem fysisk. Vi ba deretter om enhet og kjærlighet mellom oss mens vi jobbet sammen, slik at Guds kjærlighet kunne bli sett og følt av våre gjester. Det var viktig for oss å betrakte dette som en mulighet til å nå ut og tjene befolkningen i byen vår, ikke bare å se dem som et middel til å samle inn penger. Vi ba Gud om å la dem føle seg velsignet og oppmuntret etter besøket i kirken vår.

Da våre gjester kom ble det i bakgrunnen spilt rolig musikk sammen med video av den vakre naturen i Nord-Norge. Våre gjester forsynte seg med drikke og vi serverte en tre retters middag med suppe, etterfulgt av flere forskjellige hovedretter og dessert med kaker, sjokolade, frukt og urtete. Mellom serveringene var det musikk og sang fra Antonio, Musy, Alessandro, og våre gode venner Amy, Ghati og Elle-Sara. Middagen ble avsluttet med at vi viste ADRA-videoen, tok opp en kollekt og Sharon Wallner ga et kort vitnesbyrd om besvart bønn.

Dette var første gang vi har arrangert en veldedighetsmiddag, men det blir nok ikke siste gang. Vi anser kvelden som en stor suksess, og vi lærte mye av prosessen. Vi fikk selskap av 35 gjester, inkludert ledere og medlemmer fra flere andre trossamfunn i Hammerfest, og vi fikk mange positive tilbakemeldinger, og vi er glade for at vi fikk samlet inn kr 5.600,- til ADRA.

Tilbake til nyhetsarkiv