Meny
Lukk
Foto: Tor Tjeransen/ADAMS

Se min sang

Et kor for døve og hørende.

De smiler fra øre til øre når jeg spør hva SMS-koret er. Pastor Arne Bredesen begynner å snakke, men blir avbrutt av Morten Schjetne. Han forteller at SMS er en forkortelse for se min sang. Det unike koret er knyttet til Adventistkirken og Nidelven skole i Trondheim og kombinerer sang og norsk tegnspråk. Her bryter Arne inn og forklarer at det de egentlig holder på med er tegnspråkpoesi. Morten sier videre at hele koret har vært på kurs hos profesjonelle for å lære dette.

Det var Arne Bredesen og kona Anita som hadde ideen til dette koret. Anita har studert tegnspråk og pastorfamilien ønsket derfor at menigheten skulle være et åpent og inkluderende fellesskap der også døve kan ha sin plass. Målet for koret er derfor å tilpasse alt til døve og hørende medlemmer, samt at både hørende og døve skal ha glede av framføringene.

Pastor Arne Bredesen tv, og Morten Schjetne.

Morten forteller at koret består av over 20 barn. Foreløpig er alle hørende. Koret har rekruttert medlemmer både fra Adventistkirken i Trondheim og fra Nidelven skole. De øver annen hver lørdag etter gudstjenesten i Adventistkirken. Til spørsmålet «hvordan ble du involvert i korarbeidet?», svarer Morten at det var på grunn av en invitasjon sønnen hadde med hjem fra Nidelven skole. Sønnen ble med i koret, siden har både Morten og kona Nina vært engasjert. De sitter begge i korets ledergruppe og er med på planlegging av øvelser og aktiviteter. Morten ser at koret har gjort noe med barna.

– Tiltaket er storartet. Barna i koret har gjennomgått en stor forandring. Til å begynne med var de svært sjenerte og tilbakeholdne og stod på scenen med små lys, nå lyser de for seg selv på scenen.

Det er helt tydelig at koret skaper gode følelser. Morten bruker ord som festlig, engasjerende og glede hele tiden.

SMS-koret gleder ikke bare seg selv, de opptrer på forskjellige steder. Foreløpig har de framført både i Adventistkirken, i andre menigheter og på E.C. Dahls sykehjem. De har fått gode tilbakemeldinger alle steder, men kanskje spesielt på sykehjemmet har de vært utrolige glade for å få besøk. Koret har derfor vært der flere ganger. Morten forteller litt ekstra om den siste framføringen. Den var i Adventistkirka i forbindelse med en dåp, der SMS-koret framførte et scenestykke om Johannes døperen.

Den engasjerte korpappaen forteller videre at koret ikke bare synger sammen, men at de også gjør annet som å dra på turer. De har flere ganger deltatt på Adventistkirkens vinterfestival på Lillehammer og da jeg snakket med dem var det bare noen få dager til de skulle på telttur til Namdalen. I Namsosområdet hadde de planlagt å kose seg med forskjellige sosiale aktiviteter og god mat og drikke. Arne fortalte ivrig om en smoothiebar der barna skulle få lage sunn og god drikke av frukt og bær. Så hyggelig det er med slike positive tiltak som bringer fram både sang, smil og glede.

Tilbake til nyhetsarkiv