Meny
Lukk
Janet Lui, bønnekoordinator i det sydvestlige hjørnet av California, har i flere år delt bønner via SMS med mennesker som ønsker forbønn.
Foto: Tor Tjeransen/ADAMS.

Send en bønn på SMS!

Det er helt naturlig å bruke teksting når du ber for andre.

For mange var det en fremmed tanke å be med noen over telefonen. Det begynner å bli mange år siden. Nå er det på tide å ta i bruk både tekstmeldinger og Facebook for å be for andre. Janet Lui, norgesvenn og bønnekoordinator i det sydvestlige hjørnet av California, har bare positive erfaringer med å dele bønner via SMS.

Det er et faktum at kommunikasjon mellom mennesker er blitt mye mer tekstbasert i løpet av de senere årene. Selv SMS trafikken er økende til tross for at vi i tillegg til SMS bruker en rekke andre sosiale medier for å sende tekstmeldinger. I fjor sendte vi 5,5 milliarder SMS-meldinger bare gjennom Telenors nett. Nyttårsaften er dagen med størst SMS-trafikk. Da sendte vi 16 millioner tekstmeldinger og 1,1 million bildemeldinger.

Teksting brukes i så mange forskjellige situasjoner at det er ganske naturlig at folk tar tekstingen i bruk når de ber for andre.

– Teksting er så fint når du er usikker på om det passer for mottakeren å snakke, sier Janet Lui.

Hun har tekstet bønner i en årrekke. Lui var en av foreleserne ved høstens bønneseminar i regi av Adventistkirkens bønnetjeneste. I et intervju under seminaret, fortalte hun om hvordan hun ofte sender kopi av tekstbønner til mennesker hun ber for.

En ung jente var veldig urolig for en avgjørende eksamen for å komme inn på medisinstudiet. Mammaen til den nervøse jenta spurte om Janet ville be for henne. Det ville hun selvsagt. Men istedenfor bare å be for jenta uten at noen andre visste hva hun ba om, skrev Janet en inderlig tekstbønn og delte den med jenta på SMS. Det var en bønn om å gi jenta den roen hun trengte. Jenta fikk en sånn indre fred at hun nesten lurte på om hun var fokusert nok. Men det trengte hun ikke bekymre seg for. Hun bestod eksamen med glans.

En kvinne som hadde fått brystkreft, ba Janet om at hun måtte be for henne. Det gjorde de sammen på telefonen. Et par dager senere skrev Janet en bønn og delte den med henne på SMS. «Vær så snill å sende meg flere slike bønner», var responsen Janet fikk.

Bønn er en fantastisk ressurs for troende. «Et rettferdig menneskes bønn er virksom og utretter mye», skriver Jakob (Jakob 5:16).

– Når du ber, bringer du mennesker direkte inn i Guds nærhet, sier Janet Lui, og forteller at mange som mottar SMS-bønner, lagrer dem og tar dem fram senere for å bli både trøstet og oppmuntret.

Janet Lui oppfordrer til å ta i bruk teknologien til å sende tekstbønner. Om man bruker SMS, Facebook eller en annen teksttjeneste, er likegyldig. Men gjennom en tekstbønn lar du mennesker du ikke kan være sammen med fysisk, få del i bønner du ber for dem.

Tilbake til nyhetsarkiv