Meny
Lukk
Sindre Særheim ble ansatt som rektor på Vatnlei skole den 1. august 2019.
Foto: Janne Mari Særheim/ADAMS

Sindre Særheim ny rektor på Vatneli

I to år har den nye rektoren visst at han skulle overta lederansvaret.

Vatneli skole ansatte Sindre Særheim som ny rektor den 1. august i år. Rektorbyttet har vært godt planlagt da Særheim har visst i to år at han skulle overta lederansvaret for skolen høsten 2019. Den gode overgangen kan man takke skoleledelsen og skolestyret for. Tidligere rektor, Arne Leknes, varslet i god tid når han ville gå av med pensjon. Det var for å gi skolen mulighet til en smidig overgang fra en skoleleder til en annen. For over to år siden ble det derfor gjennomført samtaler med Særheim der han fikk vite at han var ønsket som lærer på skolen i to år, og deretter som rektor. Han takket ja til tilbudet. Han har alltid sett for seg at han ønsket å prøve seg i rektorrollen på ett eller annet tidspunkt, selv om han selv tenkte at det ville skje på et noe senere tidspunkt enn nå. Særheim har erfaring fra to andre skoler, en offentlig skole i Sandnes og adventistskolen i Bergen. Privat er han pappa til tre gutter, som er fem, åtte og ti år. Interessen for pedagogikk deler han med kona Janne Mari som er førskolelærer og med andre medlemmer av familien. I Sindres søskenflokk er tre av fire blitt lærere. Moren hans er også pedagog.

I løpet av de to årene Særheim har vært på Vatneli har han rukket å bli kjent med skolen. Han setter stor pris på «utrolig kjekke elever», ansatte og det naturskjønne området som skolen befinner seg i. Han forteller også at det er godt å kunne snakke åpent med elevene om Gud og han utrykker begeistring for skolens kristne profil.

Den ferske rektoren innrømmer at han ikke helt vet hva han går til, og at det har vært en bratt læringskurve nå i starten. Dagene som rektor skiller seg tydelig fra dagene i lærerrollen. Men han er ikke bekymret. Han er opptatt av å jobbe i team og opplever å ha gode ansatte rundt seg. Særheim er også takknemlig for menighetene som står bak skolen og gleder seg over samarbeidet med dem. Selv om Arne Leknes er ferdig som rektor, er han ikke ferdig som ansatt på Vatneli. Fram til jul får den påtroppende rektoren hjelp av den avtroppende.

Når Særheim blir spurt om hva han opplever som det mest spennende dette skoleåret, er det for ham å komme inn i den nye rollen. Men han ser også fram til ADRA-dagene i høst og fagfornyelsen sammen med friskolenettverket i området og de andre adventistskolene.

Tilbake til nyhetsarkiv