Lukk
Skogli sørger for å holde bygningsmassen oppdatert og vedlikeholdt. Nylig ble det gjennomført en omfattende oppgradering av inngangspartiet og resepsjonsområdet.
Foto: Alf Magne Foss/ADAMS

Skogli tilpasser seg koronakrisen

Strategien nå er å være bemannet for å avlaste evt. behov til sykehus i området.

Da regjeringen satte inn strenge tiltak for å redusere smittefaren for koronaviruset, fikk det også konsekvenser for pasienter og ansatte ved Skogli Helse- og Rehabiliteringssenter AS. Relativt raskt ble antallet pasienter redusert til femti, og fra begynnelsen av april er tallet nede i femten. Fra samme dato er 56 ansatte helt permittert, og 13 ansatte delvis permittert.

Men institusjonen må ha en viss beredskap i tilfelle det blir behov for sengeplassene for å avlaste sykehusene i området på en eller annen måte.

– Vi er i god dialog med Helse Sør-Øst og Sykehuset Innlandet, forteller direktøren ved Skogli, Alf Magne Foss. Derfor permitterer han ikke alle sykepleierne.

– Det er et strategisk valg å være bemannet for en situasjon som kan oppstå, forklarer Foss som er optimistisk til tross for at det er klart at institusjonen får lavere inntekter i år enn forventet.

– Vi er innstilt på å hjelpe til i helsetjenesten hvis det blir behov for det.

Godt resultat i 2019
Skogli leverte et sunt resultat i 2019, slik institusjonen har gjort de senere årene. Sluttresultatet for 2019 ble på 5,9 millioner.

Foss forklarer at beregningen av framtidige pensjonsforpliktelser ga et positivt utslag på 3,2 millioner for 2019.

– Dette skal jo føres på bunnlinja, selv om det ikke er kontanter her og nå, sier Foss, som forteller at Skoglis årlige resultat har vært på fire millioner i gjennomsnitt de siste fem årene. Med en omsetning på 96 millioner årlig, bør resultatet ligge på det nivået for å ha ressurser til å vedlikeholde og videreutvikle institusjonen.

De siste bygningsmessige arbeidene som ble gjennomført på institusjonen, var et nytt inngangsparti og oppussing av resepsjonen og treningssalen.

Tilbake til nyhetsarkiv