Meny
Lukk

Skolestart på advenstistkirkens skoler

Hærlig.

Etter å ha vært borte fra skolen i seks uker, var det mange spente 1.-4. trinns elever som møtte opp på de elleve adventistgrunnskolene i Norge i går. Mange smilte stort og hadde problemer med å stå stille. Andre var litt mer avventende og lurte på hvordan det ville bli med nye smittevernsrutiner.

Mens elevene fortsatt hadde hjemmeskole, fikk de i oppgave å se en film fra Utdanningsdirektoratet med informasjon om smittevernstiltakene på skolen. Alle elevene var derfor klar over at de skulle holde litt avstand til hverandre. De fikk til dette med hjelp av lærerne, og andre ansatte var på plass og gav tydelige beskjeder om innmarsj og hvordan alle skulle henge fra seg klærne i garderobene og sitte ved pultene. På Østmarka skole hadde lærerne markert avstanden elevene skulle ha til hverandre under oppstilling med rød tape. På Rosendal skole brukte de kjegler for å markere avstand i skolegården. På Engesvea skole hadde de tapet med gul og svart teip rundt hver pult for at en meters-sonen skulle være tydelig. Karina Jeppesen, lærer på 1. og 2. trinn på Østmarka skole, forteller at elevene var veldig flinke og bevisste til å holde avstand på starten av dagen. Men etter at elevene hadde vært sammen en stund, trengte de påminnelser fra lærerne om smittevernstiltakene. På alle skolene i Norge vil man forsøke å ta med elevene ut som mye som mulig. Elevene på SFO på Østmarka skole sa først at det var kjempefint, men etter å ha tenkt seg litt om sa en: «men ikke i dag, i dag regner det for mye».

Grethe Trolsrud Johansen, rektor på Rosendal skole, tok imot nesten 40 elever på skolen i går. Hun forteller at elevene var glade for å være tilbake på skolen. Hun har hørt at mange av elevene på 5.-10. trinn er misunnelig på de yngste elevene som får komme til skolen. Rektorene på de andre skolene melder om det samme; glade og lykkelige barn som til tross for regnvær stråler og lyser opp på skoler som har stått tomme.

Det har vært arbeidskrevende dager for lærere og skoleledere som har tatt imot elever på skoler i går. Det har vært mye som skulle være på plass. Alt fra riktige gruppestørrelser, skilt, merketape, nye rengjøringsrutiner og ekstra såpe. «Det blir spennende å se hvordan vi skal åpne opp skolen for resten av elevene», sier rektor på Torderød skole i Moss. «Det beste for barna er normale skoledager, så vi ønsker oss tilbake dit så fort som mulig.»

Tilbake til nyhetsarkiv