Meny
Lukk
Sommerens stevner i regi av Adventistkirken, blir avlyst i år.
Foto: Tor Tjeransen/ADAMS

Sommerens stevner avlyst

Adventistkirkens forskjellige stevner i sommer er avlyst.

Sommerstevnet, speiderstevnet og Levende Vanns sommerstevne er avlyst. Det ble klart etter et møte i dag mellom Adventistkirkens ledergruppe, ungdomsavdelingen og Levende Vann.

Beslutning om det er mulig å gjennomføre bønneseminaret på Halvorsbøle 21.-23. august vil først bli tatt i slutten av mai.

Gry Beate Marley, leder for barne- og ungdomsavdelingen for Adventistkirken i Norge, er selvsagt skuffet over at det ikke blir speiderstevne eller sommerstevne denne sommeren. Men hun ser ingen annen mulighet med de smitteverntiltakene som gjelder.

– Vi vil ikke være i stand til å overholde de hygienereglene myndighetene ber oss følge, sier Marley.

Selv om speiderleiren ikke ville omfattet mer enn om lag 250 speidere og ledere, ville logistikken med å oppfylle smittevernkravene blitt for store.

– Speiderlederne måtte eventuelt ha delt inn troppene i små grupper. Jeg kan ikke se at det er gjennomførbart, slik situasjonene er nå, sier Adventistkirkens nasjonale speiderleder. Vi må også ta smittevern på alvor, og selv om vi er lei oss for å skuffe både sommerstevnets deltagere og de som hadde tenkt seg på speiderleir, så ser vi frem til noen flotte leirer i 2021.

Levende Vann avlyser også sitt arrangement, og ledelsen for treffet ønsket å ta beslutningen i god dialog med Adventistkirkens ledelse.

– Vi hadde virkelig håpet å kunne gjennomføre Levende Vanns sommerleir i år, men ser oss dessverre nødt til å avlyse på grunn av koronasituasjonen, sier Daniel Pel.

Leiren som skulle vært holdt fra den 30. juni til 5. juli 2020, blir utsatt til neste år.

– Nå ber vi om at vi kan gjennomføre leiren som vanlig i 2021, og gleder oss allerede til et åndelig høydepunkt, sier Pel.

Tilbake til nyhetsarkiv