Meny
Lukk
Sanggruppen NIV. F.v.: Theodore Levterov, Atte Helminen, Robert Fisher, Gert Tap, Paul Elleston, Leslie Ackie and Rune Stavdal.
Foto: Tor Tjeransen/ADAMS

Sommerstevnet 2019

Gamle karer ga nytt liv til gamle sanger da en sanggruppe fra 80-tallet var gjester på Sommerstevnet.

De sju mennene i sanggruppen Newbold International Version ga deltakerne på årets sommerstevne fantastiske musikalske opplevelser med kristne sanger. De middelaldrende mennene var studenter på Newbold Colelge på 1980-tallet, og der dannet de sanggruppen.

Dette er andre gangen de er med på Adventistkirkens sommerstevne ved Nisser i Telemark. Fem av de sju karene er pastorer i Adventistkirken. To i England, en i Danmark, en i USA, og en i Finland. Det er et eksempel på det internasjonale preget på både sanggruppen og miljøet på Newbold College, der samtlige studerte teologi.

Selv om det var mange år siden gruppen hadde sunget sammen, mestret de dyktige sangerne de krevende harmoniseringene som ofte dukket opp i arrangementene de brukte. Mange lot seg særlig imponere av den dype bassen til Atte Helminen fra Finland.

Medlemmene i Newbold International Version bidro ikke bare med sang. Theodore Levterov, leder for Ellen G. White-kontoret ved Loma Linda University, underviste både om bruken av Ellen G. Whites tekster og om Adventistkirkens tidlige historie. Geert Tap, pastor for Stanborough Park Church i Watford i England, hadde alle morgenmøtene for de voksne, mens Robert Fisher, pastor for Cafékirken og den internasjonale kirken i København, hadde møter for de unge voksne.

Gruppen tok seg også av forkynnelsen ved kveldsmøtene for de voksne.

Sommerstevnet er et fantastisk arrangement med varierte tilbud til folk i alle aldre. På kveldsmøtene for barna var den røde tråden hvordan vi kan være med å hjelpe andre barn til å få utdanning. De engasjerte og dyktige medarbeiderne i ADRA sørget for et spennende program med godt læringsinnhold.

Som vanlig på sommerstevnet var torsdagen satt av til markedsdag. Mange hadde forberedt seg til å selge forskjellige ting og matvarer. Inntekten på markedsdagen går til noen av ADRAs prosjekter. I år ble resultatet på nesten 140 000 kroner.

Fem ungdommer tok dåp under sommerstevnet. Iselin Andersen ble døpt av Finn Andersen. Foto: Tor Tjeransen/ADAMS.

Dåpshandlingen i tilknytning til sabbatsgudstjenesten var stevnets åndelige høydepunkt. Fem ungdommer tok dåp, og vi ble minnet om at hele poenget med sommerstevnet er å inspirere både unge og eldre til å følge Jesus.

Tilbake til nyhetsarkiv