Meny
Lukk
Deltagerne på Sommeruka 2022. På slutten av uken fikk alle med seg et gruppebilde.
Foto: Lidia Hilde Bredesen

Sommeruka 2022

Glede, kreativitet og engasjement.

Arrangementet «Sommeruka», er for alle barn i alderen mellom 6-16, og skjer første uken i sommerferien (27. juni til 1. juli i år). Den blir arrangert av menighetene i Stavanger og Sandnes. I år var det 30 deltagere som ble delt i to grupper, der flertallet var i den yngste gruppen. Lederteamet i årets Sommeruke besto av pastorfamilien, frivillige fra de lokale menighetene, fra andre menigheter i landet og menigheter fra utlandet.

Hver dag kl. 10 startet vi med en bli kjent-lek, og deretter ble vi delt inn i ungdomsgruppen og barnegruppen for bibelstasjonene, der årets tema «Frihet» ble tatt opp. Etter en halv time med andakt, ble det delt ut frukt til alle, og barna fikk leke ute før musikkstasjonen startet. På musikkstasjonen lærte barna seg noen sanger som de skulle framføre under gudstjenesten på sabbaten.

Kl. 12.30 kjente vi den gode duften fra kjøkkenet, og vi fikk varm mat av vår dyktige kokk. Kunst og håndverk-stasjonen startet rett etter lunsj, hvor barna fikk muligheten til å utforske sine kreative sider med å lage kort, perle og lage vennskapsbånd. På de varmeste dagene fikk barna is før de ble hentet av foreldrene kl. 14.

Fredagen var spesiell i forhold til de andre dagene i Sommeruka. På de forskjellige stasjonene fikk barna gjøre ferdig det de hadde startet med, og fikk deretter ekstra lang frilek ute. Til lunsj ble det servert taco, med sjokoladekake som fulgte etter som dessert. Før barna dro hjem, fikk alle gruppebildet som ble tatt tidligere i uken, og de tok med seg det fine de hadde laget på kunst og håndverk-stasjonen.

På sabbatsgudstjenesten dagen etter, deltok Sommerukas deltagere med sangene de hadde lært i løpet av uken. Tilbakemeldingene fra barna, deres foreldre og lederne tilsier at det også må bli en Sommeruka 2023.

Tilbake til nyhetsarkiv