Meny
Lukk
Foto: Fredrik Schneider

Speiderlederleir på Island

Uforglemmelige opplevelser.

19.-26. juni arrangerte Trans Europeisk Divisjon og Nordamerikansk Divisjon en leir for speiderledere, «Master Guide Camp» (MGC), på Island. Fra Norge reiste til sammen 9 speiderledere.

Det ble et spennende, lærerikt og minnerikt opphold på Island. De første tre dagene med fottur på over 7 mil, var en skikkelig utfordring der både nye og gamle speiderledere fikk noe å bryne seg på. Været gjorde at turen ble noe kortere enn planlagt, men samtidig var det lærerikt å kjenne på sine egne grenser, og kunne stå i det sammen med andre speiderledere.

I tillegg til den minnerike fotturen, var det nyttig og oppbyggende å kunne møte omtrent 150 speiderledere fra over 20 forskjellige land, og la seg inspirere og motivere til videre arbeid i speideren. Mange av lederne møtes igjen på camporee i Ungarn neste år, da også speiderne skal være med.

I løpet av uken fikk alle speiderlederne oppleve noe av det spesielle med den islandske naturen: vulkaner, varme kilder, geysir, lavatunnel og svart sandstrand.

Marielle Thunem Berglund

Å få være med på MGC i Island, var en veldig spesiell og kjekk opplevelse. Det var flott å få utfordre seg selv og kjenne på mestringsfølelsen. Det å få bli kjent med fantastiske speiderledere, lære nye tips og triks som jeg kan bruke videre både i speidersammenheng og generelt i livet, var også inspirerende. Det var også alle de gode samtalene med andre ledere om tanker og meninger rundt tro, Gud og livet. Dette var en opplevelse for livet jeg aldri kommer til å glemme, og erfaring jeg vil ta med videre i livet.

Oddvar Vikan

MGC var en leir jeg egentlig ikke hadde planlagt å dra på, helt til mine medledere overtalte meg til å bli med. Det vil jeg takke dem for. De 60-70 km jeg skulle gå, som ble til 20 km grunnet uheldige forhold, ga meg tid til å bli kjent med meg selv og mitt forhold til Gud. Spesielt vil jeg trekke frem menneskene jeg har blitt kjent med, og de innblikkene de har gitt meg i det å være en speiderleder. Dette er en tur jeg ikke kommer til å glemme og en tur jeg ønsker å ta igjen.

Tilbake til nyhetsarkiv