Meny
Lukk
Barnekoret på Levende Vanns sommerleir.
Foto: Petter Olaf Vetne

Levende Vann sommerleir: Stå opp, bli lys!

«Stå opp, bli lys!» var temaet for Levende Vann sommerleir på Fyresdal kurs- og leirsted 2. til 7. juli. De 450 deltakerne ble inspirert til å være lys i en mørk verden.

Christopher Kramp fra Tyskland tok deltakerne med på en reise i Femte Mosebok og Johannesevangeliet. Han viste hvordan Femte Mosebok er et budskap fra Gud til et folk på overtid – som ikke har kommet inn i det lovede land så raskt som forventet.

Som Adventister venter vi også på å komme inn i et lovet land – det himmelske Kanaan. Gud lengter etter å gå inn i en pakt med oss – en pakt som er grunnlagt på bedre løfter. Ikke våre løfter til Gud, men Hans løfter til oss. Når vi vokser nærmere Jesus i et ekte tillitsforhold, vil den nye pakt bli en realitet i livene våre. Da er vi klar til å fortsette vandringen inn i evigheten.

Christopher malte et bilde av disippelen Johannes’ liv. Han hadde sine oppturer og nedturer, men vokste nærmere Jesus gjennom det hele. I en annen presentasjon ble det satt fokus på døperen Johannes, og hvordan han ble kalt til å forberede veien for Jesu første komme. Han er et forbilde på den siste generasjonen som er kalt til å forberede veien for Jesu annet komme. Døperen Johannes var klar over at det ikke dreide seg om hans ære, men Guds ære, idet han uttalte: «Han skal vokse, jeg skal avta». Det er et forbilde for oss. Vi har ikke noe lys i oss selv, men er kalt til å la Jesus skinne gjennom oss.

Chad og Fadia Kreuzer hadde en serie svært praktiske presentasjoner. De delte mye spennende fra egen erfaring, inspirasjonen Gud har gitt oss som adventfolk, og vitenskapelig forskning. Mental og fysisk helse sto i fokus. Sammenhengen mellom tarm og hjerne, tips for hvordan man kan forebygge og seire over depresjon, samt påvirkningen av skjerm og media på barn og ungdom, er stikkord for innholdet i deres presentasjoner.

Sabbats ettermiddag hadde vi sang- og vitnesbyrdsmøte, der barn, ungdom og voksne priste Gud sammen, og gledet seg over ferske livshistorier som vitnet om Ordets forvandlende kraft. Vi ble overveldet av Guds forsyns ledelse og Hans evne til å inngi håp i møte med tilsynelatende uovervinnelige hindringer. Gud har en plan for oss alle. Bare Han ser enden fra begynnelsen, og derfor er det trygt å hvile i Ham og la seg lede av Hans Ord.

Leiren ble avsluttet med en flott dåpshøytidelighet nede ved Fyresdalsvannet. Idet solen forsvant bak åskammene, steg to tenåringsjenter ut i vannet og vitnet om at de ville leve livet med Jesus. Sammen med hundrevis av andre som besøkte Levende Vann sommerleir, bestemte de seg for å stå opp og bli lys!

Vi er dypt takknemlig til alle som bidro i år – med solid program for barn og ungdom, flott musikk med orkester, stevnekor, ungdomskor og barnekor, og lekker plantebasert mat. Men mest av alt er vi takknemlig til Vår Herre! Mange ga uttrykk for at de hadde blitt beriket og fornyet i sitt åndelige liv, og det priser vi Gud for.

Tilbake til nyhetsarkiv