Lukk
Foto: Hope channel Norge

Sterk påminnelse

I påsken ga Jesus oss alt, og nå kan vi gi noe til andre.

Menigheter som vil vise videoen i kirken, kan finne filene her.

Vi har lagt påsken bak oss. Det er ingen tradisjon for noen særskilt feiring av påsken i våre menigheter. Det kommer jo blant annet av at det er ikke så mye å feire at Jesus hvilte i graven over sabbaten.

Dessuten har det alltid vært snakk om at dette er en hedensk feiring. Ja, hvis alt du fyller påskedagene med er skiturer, kvikklunsj og påskeegg, da er det en hedensk feiring. Men du kan også fylle disse helligdagene med Bibelens fortelling om han som forlot himmelen og frivillig ga sitt liv for å gi oss liv. Det er virkelig en fortelling det er vel verd å repetere, dvele ved, grunne over.

Det som skjedde da Jesus ga sitt liv på korset, ble begravet og stod opp tredje dag, det er jo helt avgjørende for vår kristne tro. I 1 Korinterbrev 15 bruker Paulus veldig sterke ord når han skriver om hvor viktig oppstandelsen er for troen. Hør på dette fra 1 Korinterbrev 15:17 «Men hvis Kristus ikke er stått opp, da er deres tro uten mening, og dere er fremdeles i deres synder.»

Hvis Kristus ikke stod opp, da er troen vår meningsløs. Den er tom. Ja, den er et bedrag.

Hvis Jesus ikke stod opp fra de døde, da er de kjente og kjære ordene i Johannes 14:1-3, fullstendig meningsløse. Men Jesus stod opp, og det vi leser i Johannes 14, er sant: «La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg! I min Fars hus er det mange rom. Var det ikke slik, hadde jeg da sagt dere at jeg går og vil gjøre i stand et sted for dere? Og når jeg har gått og gjort i stand et sted for dere, vil jeg komme tilbake og ta dere til meg, så dere skal være der jeg er.»

Jesu oppstandelse fra de døde og håpet om at han skal komme tilbake; de to er uløselig knyttet sammen.

Graven er tom. Jesus lever. Og han har lovet å komme tilbake for å hente alle dem som venter på ham. Det er dette håpet som gjør oss til adventister. Folk som ser fram til at Jesus kommer igjen.

Våren er en fantastisk tid. Lyset kommer tilbake. Etter vårjevndøgn er det jo faktisk mer lys nord i landet enn i sør. Lyset og mildere luft gjør at planter som har ligget i vinterdvale, kommer til liv.

Du har sikkert skjønt allerede at min favorittblomst blant vårens markblomster er nettopp blåveisen. Jeg elsker å fotografere den. Og hver vår drar kona mi og jeg ut i skogen for å fange den lille blå.

Vi legger oss langflate i vissent løv fra i fjor for å fotografere blåveisen fra sin aller beste vinkel. Og vet du, i år kom vi over hvite blåveis midt i et teppe av de blå blomstene. Det var så spennende å få bilder av både blå og hvite blåveis. Selv om blåveisen oftest er blå, så spenner fargespekteret fra hvit, via rosa og lilla til dyp blå. Men her er den hvite jeg så.

Se disse hvite og blå sammen – det ga meg en sterk påminnelse av at sånn er det med oss mennesker. Vi er alle sammen mennesker uansett hva slags hudfarge vi har. I Norge er det et stort flertall av mennesker med den blekhvite hudfargen jeg har. Men i senere år har menighetene blitt velsignet med mange nye medlemmer med sterkere pigment i huden.

De har alle sammen forlatt kjære hjemsteder på grunn av krig, uro eller andre alvorlige forhold. Nå forsøker de å skaffe seg en normal og trygg tilværelse i Norge.

Vi som har bodd i Norge siden vi ble født, kan gi våre nye landsmenn viktig hjelp. Du vet sikkert om noen som du kan ringe til, å snakke med i uken som kommer. Du kan være til oppmuntring og vise at vi er Adventister på vei mot det samme mål, uansett hvilken hudfarge vi har.

Denne sabbaten tar vi opp en kollekt for å bidra til finansieringen av det gigantiske misjonsprosjektet som Adventistkirken driver for å oppfylle misjonsoppdraget Jesus ga i Matteus 28. Det er fint at du vil være med på den innsatsen med dine gaver.

Dessuten er jeg ikke lenger redaktør av Adventnytt. Det er jo et interessant blad. Etter at jeg sluttet som redaktør, er jeg også spent på hva bladet inneholder når det kommer i posten. Hvis du er medlem i en norsk adventistmenighet, men ikke får Adventnytt, da må du be om å få det. Send en e-post til ordre@norskbokforlag.no, og be om bladet!

Fra alle oss ved unionskontoret hilser jeg deg med ønske om en god sabbat og en velsignet uke.

Tilbake til nyhetsarkiv