Meny
Lukk
Vi inviterer til å være med på Ti dager i bønn i perioden 10.-20. januar 2018.

Ti dager i bønn

Bønn er sjelens åndedrett. Bønn er anledning til å snakke til vår himmelske far. Bønn er vekkelsens fødested.

«Et rettferdig menneskes bønn er virksom og utretter mye», skrev apostelen Jakob (Jakob 5,16). Bønn er både viktig og virkningsfullt. «Det utrettes mer gjennom bønn enn verden aner», skrev dikteren Alfred Tennyson. Han har et viktig poeng. Når vi ber, søker vi hjelp hos Gud. Og Han som skapte verden, kan gripe inn i vår verden og våre liv på både mektig og forunderlig vis.

Derfor ber vi.

Hverdagene våre er ofte fylt med forpliktelser og forventninger. Vi skynder oss for å rekke over alt vi må gjøre. Mange kristne synes det blir for knapp tid til bønn. De skulle ønske seg mer tid med Gud i bønn.

Derfor inviterer vi deg til å være med på ti dager i bønn.

Nyttårsforsett har sikkert noe for seg. Men ti dager i bønn er ikke bare et forsett. Det er en virkelighet du kan være med på nå. Ikke noe du skal prestere i framtiden, men en erfaring nå.

Vi har utgitt en veiledning for hver dag, med tips til bønnetema. Veiledningen inneholder også en artikkel om et bibelsk tema. I år er det tjenesten i helligdommen i Det gamle testamentet som er det overordnede temaet for tankene rund det bibelske temaet.

Last ned materiell.

Norsk materiell: Ti dager i bønn.

Engelsk materiell: Ten Days of Prayer.

Bli med på Ti dager i bønn fra 10.-20. januar 2018. Du kan avtale å møtes med noen venner i ditt eget hjem, delta i bønnegrupper i en av Adventistkirkens menigheter. Du finner oversikt over kirkene her. Ta kontakt og finn ut hva som skjer der du bor.

Nedenfor gir vi deg en liten smakebit fra ressursmateriellet:

Forslag til tidsbruk for hver bønnestund

Hvor mye tid du bruker på hver del vil sannsynligvis variere for hver gang dere ber sammen. Følgende tidsrammer er forslag som har vist seg å fungere bra:

 

Ønske velkommen/innledning: 2-5 minutter

Lesing av bibelvers og avsnitt fra Ellen White: 3 minutter

Lovprise Gud: 10 minutter

Bekjenne sin synd og påberope seg seier over synden: 3-5 minutter

Forbønn: 30-35 minutter

Takksigelser: 10 minutter

 

Forbønn for sju

Motiver hver og en til å be Gud vise dem sju mennesker de kan be for i løpet av de ti dagene. Disse kan være familiemedlemmer, venner, kolleger, menighetsmedlemmer osv. Oppmuntre dem til å be om at Den hellige ånd må lede disse sju menneskene så de holder seg til Kristus. Medlemmer av gruppen kan også be Gud om å vise dem hvordan de kan be om spesifikke behov og komme i kontakt med disse sju personene i løpet av de ti dagene.

Bønnesetninger

Bønner bør være korte og poengterte. Dette gir også andre en mulighet til å be. Prøv å begrens bønnene til noen få setninger. Hver og en kan be flere ganger. Korte bønnesetninger gjør bønnestunden interessant og lar Den hellige ånd innprente gruppen hvordan de skal be. Dere behøver ikke begynne og slutte hver korte setning med fraser som ”Kjære Gud” og ”amen”. Det er jo en kontinuerlig samtale med Gud.

Tilbake til nyhetsarkiv