Lukk
En besøkende har stiftet nærmere bekjentskap med ett av marsvinene som ble vist fram i år.
Foto: Arne Leknes

Tradisjonsrik åpenhet på Vatneli skole

Åpen dag byr på et vell av aktiviteter og spennende mennesker.

Vatneli skole ønsker man at folk skal vite hvem de er. Hvert år åpner de derfor dørene og inviterer til åpen dag. Dette skjer en søndag på våren. I år var alle velkommen den 28. april. Rektor, Arne Leknes, forteller at tradisjonen startet for cirka 15 år siden. Da hadde skolen kjøpt eiendommen de nå holder til i og ønsket å vise fram skolen til lokalsamfunnet og andre interesserte. Leknes er engasjert når han snakker om dette.

Arne Leknes er rektor på Vatneli skole, og snakker varmt om betydningen av skolens tradisjonsrike “Åpen dag”-arrangement. Foto: Tor Tjeransen/ADAMS.

– Dette er et fint samarbeidsprosjekt for skolen og menigheten. Det er vanligvis 200-250 besøkende, antall avhenger litt av været.

Målgruppen er barnefamilier, men andre kommer også på besøk. Skolens lokaler har tidligere vært brukt som tuberkulosehjem, barnehjem og til barne- og ungdomspsykiatri. Det er derfor mange som har en tilknytning til stedet og som synes det er kjekt å kunne komme på besøk.

Under åpen dag kan man oppleve mye forskjellig. Det er dyr og aktiviteter ute. I år kunne man hilse på hund, kaniner og marsvin. Andre år har det vært mulig å ri på hest. I gapahuken kunne man steke pinnebrød. En annen aktivitet var bueskyting. I gymsalen var det fire forskjellige lærerike undervisningsstasjoner: språk, kunst- og håndverk, naturfag og musikk. På musikkstasjonen fikk de besøkende informasjon om skolens unike tilbud om individuell instrumentopplæring i skoletiden. I tillegg stiller Adventistkirken i Sandnes opp med bokutstilling og gratis smaksprøver på vegetarisk mat.

Hvert år inviteres det en eller flere spesielle gjester. Rektor forteller at de forsøker å ha litt forskjellige vinklinger på arrangementet, men at skolens visjon og verdier skal være tydelig i det som blir framført. I år var Tore Nærland, fredskjemperen fra Bryne på besøk. Nærland er 65 år og har vært blind siden han var femten. Arne Leknes fortalte at Tore hadde et fengende foredrag om fred, nedrustning og miljø. Under foredraget viste han bilder fra sine utallige fredsreiser, Bike for Peace. Siden Nærland er blind har han syklet på tandemsykkel. Gjennom arbeidet sitt har Nærland fått mulighet til å treffe svært mange statsledere og påvirke dem. Han har fått flere æresbevisninger for arbeidet sitt, blant annet kongens fortjenestemedalje.

Tidligere år har Vatneli skole hatt besøk av Jarle Waldemar, som blant annet har lager kristent barne-TV. Seven jentene som synger kristne sanger og Erik Thorstvedt som har vært landslagskeeper.
Rektor på Vatneli skole mener at det er positivt og åpne opp skolen og menigheten. Det er fint for skolen å få besøk og det er kjekt for lokalmiljøet at de kan treffe oss, se skolen og kirka, smake på mat og være med på forskjellige aktiviteter.

Sjekk skolens webside og finn mer informasjon om skolens tilbud!

Tilbake til nyhetsarkiv