Lukk
Olav Hugstmyr Særheim og hans tiendeklassinger på Vatneli skole var veldig fornøyde med Digi-dagen Tyrifjord videregående skole gjennomførte torsdag 26. november. Foto: Bjørn Knutsen/Adventist Media Exchange (CC BY-4.0).
Foto: Bjørn Knutsen/Adventist Media Exchange (CC BY-4.0).

Tyrifjord videregående rekrutterer digitalt

Da koronarestriksjonene førte til at Tyrifjord videregående skole ikke kunne avholde sin årlige helg med åpen skole for potensielle nye elever, sørget ansatte og elever for en knallsterk presentasjon av skolen gjennom et flott digitalt arrangement torsdag 26. november.

Tyrifjord videregående stilte med et sterkt lag og et innholdsrikt program som på en effektiv måte fortalte tiendeklassingene om det adventistenes videregående skole har å by på. Programmet begynte med en velkomst av rektor Styrkår Dramstad og en orientering fra pastorene om skolens kristne profil. Så fikk de forskjellige menighetsskolene presentere seg selv. Deretter var det informasjon om elektro-klassene på Tyrifjord ved lærere og elever.

Ved hjelp av kamera viste skolens ansatte og elever rundt på anlegget. Tiendeklassingene på sine skoler fikk se internatene og ble orientert om fritidsaktivitetene på skolen. De forskjellige faglærerne hadde sine presentasjoner. Tyrifjord tilbyr tre programområder:

Studiespesialisering

Helse- og oppvekstfag

Elektro og datateknologi

I tillegg kan elevene på Tyrifjord også ta påbygging til generell studiekompetanse.

Tyrifjord er kjent for sine gode lærere og sitt gode læringsmiljø. Begge deler er gode grunner til å sende en søknad til TVS for opptak neste skoleår.

Begeistrede tiendeklassinger

Tiendeklassinger fra alle Adventistkirkens grunnskoler deltok på arrangementet, og TVS har fått mange gode tilbakemeldinger på tiltaket. Olav Hugstmyr Særheim er kontaktlærer for tiendeklassinger på Vatneli. Han forteller at elevene hans syntes det var veldig kjekt å få møte flere av elevene på TVS.

Da det ble lunsjpause, vartet Tyrifjord videregående skole opp med varm pizza til dem som deltok på Digi-dagen. Det ble et høydepunkt for alle deltakerne.

– Det var helt konge, sier Olav Særheim med et skikkelig glis. Og elevene hans var definitiv enige i det.

Elevene ved Vatneli skole syntes også det var fint å få se seg om på Tyrifjord via den digitale omvisningen. Og ifølge Særheim er det mange av hans elever som har lyst til å begynne på Tyrifjord til høsten.

Tiendeklassingene ved Torderød skole i Moss fulgte nøye med mens Manuel Paech, elev i tredje klasse ved TVS, fortalte om tilbudene på skolen. Foto: Lars-Ingar Bragvin Andresen/Adventist Media Exchange (CC BY-4.0).

Fornøyd rektor

Rektor ved Tyrifjord videregående skole, Styrkår Dramstad, er godt fornøyd med Digi-dagen.

– Vi hadde en plan A. Den gikk i vasken. Så var vi på plan B, med strenge smitteverntiltak. Den planen måtte også forkastes. Men vi gjennomførte plan C med den digitale samlingen, forklarer han.

– Selvsagt blir ikke en digital samling det samme som å komme til Tyrifjord, overnatte her og besøke klassene. Så vi håper at det blir mulig å invitere tiendeklassingene hit når restriksjonene lempes på, sier rektor Dramstad.

Tyrifjord videregående skole er klare til å ta imot et nytt kull elever neste høst. Det er bare å gjøre to ting: 1. Sørge for å sende søknad, og 2. Glede seg til å begynne på TVS.

Tilbake til nyhetsarkiv