Meny
Lukk
Foto: Claus Nybo/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Tyrifjorddagen er viktig for skolen

Ressurser brukes på utstyr og aktiviteter i det sosiale og åndelige miljøet.

Lørdag den 19. februar tar alle adventistkirker opp en kollekt til Tyrifjord videregående skole (TVS). Dette er en kollekt som tas opp en gang i året, og pengene skal brukes til utstyr og aktiviteter som kommer elevene til gode på forskjellige måter, og som vil styrke det sosiale og åndelige miljøet.

TVS eies og drives av Adventistkirken i Norge, og har vært et tilbud til menighetens egne ungdommer så vel som andre som ønsker seg en kristen verdibasert skole, fra 1958 og fram til denne dag.

Som grunnlag for arbeidet framhever skolen de 3 k-er: Kristentro, kunnskap og karakter. Vi ønsker at elevene skal bli kjent med Gud og at dette reflekteres i deres liv og forhold til andre. Vi ønsker at de skal få en god utdanning, og at de skal få oppleve en vekst og utvikling av personlig karakter. Dette virkeliggjøres gjennom skolens slagord: Fordi vennskap varer. Utdanning på Tyrifjord er derfor ikke bare en forberedelse for dette livet, men en forberedelse for evigheten.

Skolen har mange engasjerte og kunnskapsrike medarbeidere som er opptatt av å kunne tilby god undervisning og bidra til et godt, kristent miljø. Vi arbeider med å tydeliggjøre skolens kristne profil og er bevisste på kvalitet.

Skolen har tre utdanningsprogram – studiespesialiserende, helse- og oppvekstfag og elektrofag. I tillegg tilbyr skolen Påbygg for yrkesfagelever som ønsker studiekompetanse.

 

Å være internatelev ved TVS

Erfaringene til Leo Moen og Elida Tinholt er også både positive og inspirerende.

Leo Moen er førsteklasseelev og bor på internatet.

Leo Moen, du var 10.-klasseelev og i søknadsprosessen i fjor. Hvorfor valgte du TVS?

– Først og fremst gikk broen min her. Ellers synes jeg det hørtes spennende ut å være en del av internatet og ha venner rundt seg døgnet rundt. I tillegg tilbyr skolen flere fritidsaktiviteter, som volleyball og fotball. Men jeg valgte også TVS fordi det er en adventistskole. Jeg liker verdiene skolen står for.

– Hva var førsteinntrykket av skolen da du begynte her?

– Jeg husker spesielt første skoledag. Jeg var veldig spent da jeg gikk i korridoren på gutteinternatet. Jeg kjente ingen der, men hadde store forventninger. Det var veldig gøy å oppleve hvordan du ble så fort kjent med de andre på internatet. Jeg husker at vi hang mye i de ulike stuene som Tyrifjord har.

Jeg var også veldig spent på hvordan det ville bli å være «videregående elev» for første gang. Det føltes ut som et stort steg i livet. Det første jeg merket var den korte veien til klasserommet. Det er snakk om noen få minutter fra du går ut av rommet ditt, til du sitter i klasserommet. I tillegg var alle lærerne veldig hyggelige.

– Svarer erfaringene til forventningene du hadde da du begynte her?

– Ja, det gjør de. Jeg forventet å komme inn i et godt miljø med venner på skolen. Det har jeg. I tillegg så håpet jeg at jeg kunne klare å holde formen oppe her på TVS. Noe som jeg klarer forholdsvis bra, i hvert fall siden jeg kan ta i bruk treningsstudioet.

– Benytter du deg av noen av fritidstilbudene?

– Jeg er med på fotball- og volleyballaget. Volleyballen har trening to ganger i uka, det samme med fotballen.

– Hvordan trives du som elev?

– Jeg trives veldig godt. Vi har et godt klassemiljø med både internatelever og dagligelever. I tillegg til tiden man bruker med venner og på fritidsaktivitetene, har vi også tid til å stoppe innom biblioteket som skolen har. Der får du gjort skolearbeidet effektivt.

– Hva vil du si til elevene som vurderer å begynne på TVS til høsten?

– Først og fremst at de ikke kommer til å angre. Du har en hel gjeng av venner rundt deg. Mennesker som bryr seg om deg, og som du kan finne på mye gøy med. Enten du liker å trene, spille bordtennis, sove, spille fotball eller volleyball, drive med hester eller bake, så er Tyrifjord noe for deg. Jeg er bare førsteklassing, men angrer ikke et sekund.

Fra en dagelev ved TVS

Elida Tinholt går i tredje klasse og er dagelev.

Elida Tinholt, Hva var det som gjorde at du valgte TVS?
Jeg valgte TVS fordi både mamma og jeg hadde hørt mye bra om lærerne og læringsmiljøet. Med tanke på at jeg vil gå videre på medisinstudiet, tenkte jeg at et godt læringsmiljø var øverst på prioriteringslisten. I tillegg hadde jeg to venninner som også vurderte TVS, og da begynte vi alle tre.

Trives du som elev ved TVS?
Jeg trives veldig godt på TVS. Jeg har fått veldig gode venner som jeg tror og håper er for livet. Jeg har lært masse om fagene jeg er interessert i, sosiale egenskaper og ikke minst mye om kristentro (ofte ting jeg i utgangspunktet ikke visste jeg lurte på).

Benytter du deg av noen av fritidstilbudene eller er her på kveldstid noen ganger?
I første klasse var jeg på volleyballaget, men så satte korona en stopper for det. Grunnet både korona og relativt lang reisevei, benytter jeg meg ikke av fritidstilbudene nå lenger.

Nå er du på siste året. Hva vil du huske best fra skoleårene her?
Uten tvil alle de sosiale relasjonene jeg har laget og fått. Gode venner som jeg har hatt masse gøy med, samtidig som vi har gått gjennom diverse vanskelige ting i livet som vi har hjulpet hverandre med. En lærer jeg også kommer til å huske veldig godt, er Nina Bergene. Hun har lært meg så mye om de fagene jeg er interessert i, hun har kjempegode læringsmetoder, og hun ser elevene som individer med forskjellige behov, og ikke bare som en stor klasse.

Hva vil du si til elevene som vurderer å begynne på TVS til høsten?
Det er et flott tilbud som jeg virkelig anbefaler. Jeg er veldig glad for at jeg valgte å gå en annen vei enn omtrent alle vennene mine på ungdomsskolen, og at jeg ikke var redd for å prøve nye nytt, og gå min egen vei. Jeg angrer ikke et sekund på valget jeg tok som 10.-klassing.

Tilbake til nyhetsarkiv