Meny
Lukk
Elevgruppen fra Torderød skole som var finalister i musikkonkuransen U-TRYKK. Fra venstre: Emma Linnea, Leon, Maria og Lukas.
Foto: Lars-Ingar Bragvin Andresen

U-TRYKK

Elever fra Torderød skole i finalen.

7. mai var flagget firt til topps på Torderød skole. Klokken 12.00 satt alle elevene i forskjellige kohorter og spiste is og så årets utdeling av Utrykk og Veslefrikkprisen. Det er årlige komponistkonkurranser for grunnskoleelever, og det er organisasjonen Skapia som deler dem ut. I år deltok cirka 2000 elever i konkurransen, og blant disse hadde en gruppe på fire elever fra niende trinn ved Torderød skole fått en finaleplass: Emma Linnea, Leon, Maria og Lukas. De hadde laget et dikt og en melodi som ble spilt mens diktet ble deklamert. Tittelen på diktet de hadde skrevet er De unge.

Maria forklarte at elevgruppen hadde lyst til å formidle at det ikke er så lett å være ung. På www.skapia.no kan men lese juryens tilbakemelding på komposisjonen og diktet: «Wow. Dette er sterkt. Det er originalt å starte en låt med lyder av barn i skolegården og piano. Teksten er sterk og dette treffer oss emosjonelt fra første stund. Sangen deres, eller diktene er så ærlige, tydelige og upretensiøse. Det er direkte og det er veldig kraftfullt.»

Når Leon blir spurt om det var vanskelig å lære diktet utenat, svarer han ja. Han hadde vært nødt til å bruke en del tid på det. Han så på iPaden, og så forsøkte han si diktet utenat. Han øvde til og med på vei til trening.

Lars-Ingar Bragvin Andresen, en av musikklærerne på skolen, var tydelig stolt av elevene sine. Han fortalte at flere elevgrupper fra Torderød skole hadde sendt inn bidrag og at alle hadde fått positive tilbakemeldinger. Han understreket at når noen av elevene på skolen hadde kommet til finalen, så var hele skolen i finalen.

Under finaleprogrammet som ble sendt av NRK-super, ble komposisjonene til finalistene sin spilt av kringskastingsorkesteret. Hvis det ikke hadde vært pandemi, hadde klassen vært på plass i Oslo og hørt musikken live, men på grunn av smittevernstiltak fulgte de finalen digitalt sammen med resten av skolen.

Elevene fra Torderød vant ikke årets pris, men var godt fornøyd med å være blant seks finalister. Siden det ikke var noen rangering av finalistene som ikke fikk pris, sa de selv at de vant andreplass. Medelever, foreldre og lærere var stolte av musikkprestasjonen til elevene. Det var også moro med hederlig omtale i Moss Avis og feiring med is på skolen.

Du kan se festkonserten der finalistenes komposisjoner ble spilt her. Innslaget til Torderød skole kommer 12.58 inn i sendingen.

Tilbake til nyhetsarkiv