Meny
Lukk
Vitnesbyrdet til Desmond Doss, som skildres i filmen Hacksaw Ridge, var en viktig faktor da Christian Ødegård ble adventist.
Foto: Tor Tjeransen/ADAMS

Ung soldat blir adventist på grunn av Desmond Doss

Gud brukte en kinofilm til å lede ham til omvendelse.

Christian Ødegård hadde knapt hørt om Syvendedags Adventister. Men da han tjenestegjorde i forsvaret så han en krigsfilm som påvirket ham sterkt. Filmen var Mel Gibsons «Hacksaw Ridge» om den unge adventisten, Desmond Doss, som var menig i saniteten under andre verdenskrig.

Den måten Desmond Doss sto for sin kristne overbevisning imponerte virkelig den unge norske soldaten. Han syntes det var interessant at den amerikanske soldaten i filmen holdt sabbat og var vegetarianer. Under lunsj en dag nevnte broren hans at nesten alle lærerne på skolen der han vikarierte, var vegetarianere.

Det fikk Christian til å tenke på Desmond Doss og hans livsstil. Han visste at skolen der broren hans jobbet, var en kristen skole, så han spurte:

«Er det noen sjanse for at lærerne også holder sabbaten?»

«Selvfølgelig. De er adventister,» svarte broren hans.

“Som Desmond Doss i Hacksaw Ridge?”

Christian begynte å tenke at det fantes en kirke i hans eget lokalmiljø fylt av mennesker med de samme overbevisningene som Desmond Doss. Han bestemte seg for å undersøke denne menigheten og kjørte inn på parkeringsplassen en søndag, trygg på at han ikke ville møte noen der den dagen. Til sin overraskelse var det mange speidere utenfor kirken.

Etter en interessant samtale, inviterte speiderlederne ham til kirken neste sabbat. Han kom og likte det så mye at han fortsatte å komme, og er nå døpt og blitt medlem i kirken.

Se ham fortelle sin egen historie her!

Tilbake til nyhetsarkiv