Meny
Lukk
Foto: Yngvar Børresen

Ut av dårlig selvbilde – OnDemand

Hvorfor får jeg det ikke til?

Juni er ei jente som merker at hun har problemer med å forholde seg til jevnaldrende på en naturlig måte. Hun har en venninne, Maria, som støtter henne. Juni forteller at hun vil til psykiater for å finne ut av hvorfor hun har problemene, og hvordan hun kan komme ut av dem.

Videoserien består av fire korte episoder der psykiaterne Patrick Seyfried og Paul Stronegger svarer på hennes spørsmål og gir Juni gode råd om hva hun bør gjøre.

Episode 1 – Juni merker at hun har et dårlig selvbilde og forteller vennene sine at hun vil til psykiater. Hos psykiateren får hun svar på hva som kan være årsaken til problemene, og at det ikke var så farlig å gå til en psykiater som hun trodde. Vi får også tips om når det er på tide å ta tak i problemene.

Episode 2 – På sitt andre besøk hos psykiater får Juni lære hvor viktig det er med omsorgspersoner. Spesielt kan besteforeldre spille en viktig rolle, men også lærere og foresatte. Og for mye bruk av digitale medier kan forsterke problemene man sliter med.

Episode 3 – Juni finner ut at å bli satt utenfor fellesskapet kan sette dype spor. På sitt tredje besøk hos psykiater får hun også høre at det er viktig at foreldre eller foresatte kan gripe inn for å stoppe en uheldig utvikling. Juni konkluderer med at alle må ha omsorg for hverandre.

Episode 4 – I det fjerde og siste møte med psykiaterne spør Juni bl.a. om når hun kan forvente bedring. Juni skjønner at hun selv må engasjere seg om hun vil ut av sine psykiske problemer. I denne episoden gis det også noen viktige tips til foreldre og voksne som lett kan bli utålmodige. Vi møter også Mia som selv har opplevd et dårlig selvbilde.

Medvirkende i serien: «Juni» Simone Nielsen, «Maria» Malin Hansen, psykiater Patrick Seyfried, psykiater Paul Stronegger, Mia Seyfried.

Produsent: Yngvar Børresen.

Serien er nå tilgjengelig OnDemand på www.hopechannel.no. Direktelink til episodene – https://bit.ly/3GgBJ1F

Menigheter, skoler og privatpersoner har mulighet til å strømme videoene direkte (OnDemand), eller laste ned filene på egen datamaskin og avspille videoene i HD-kvalitet uten Internett-tilgang (VideoPodcast).

Det er også mulig å laste ned Hope Channel appen for nettbrett og smarttelefoner i Google Play eller Apple App Store.

Tilbake til nyhetsarkiv