Meny
Lukk
Daniel og Silvia Pel måtte gå rundt med dette store maleriet av statuen i Daniles bok, kapittel 2, og finne noen de kunne fortelle profetien til. Denne damen hadde en TikTok-kanal. Hun ble så begeistret for Pels profetiforklaring at hun dro fram telefonen og gjorde et spontant live opptak med dem.
Foto: Melvin Sandelin

Utfordret av YouTubere

Kreative måter å vitne om Jesus.

Morgenen den 16. mai stod plutselig YouTuberne Melvin og Katja Sandelin fra The Sandelins, på trappen og utfordret Daniel og meg til å bruke dagen på vennlige handlinger og vitnesbyrd om Jesus, i Hønefoss. Den ene spennende oppgaven etter den andre stod i kø, og den siste skulle bli ekstra krevende.

Hele dagen fikk vi oppgaver som understreket tematikken i YouTube-kanalen deres: Del Jesus og inspirer til vennlige handlinger! Først fikk vi kr 1000 som vi kunne kjøpe matvarer for, og gi til noen som kunne trenge det. På vei inn i butikken tenkte vi på hvem vi kunne overraske. Da kom vi til å tenke på en familie med fem barn, alle under 7 år, som bodde et par steinkast fra butikken der vi handlet. Vi hadde truffet dem på lekeplassen i Hønefoss noen uker tidligere da vi var i byen med vår gatemisjon. Det ble et hyggelig møte, og noen dager senere, den 21. mai, var faren og de to eldste barna med oss i kirken både på dåpsgudstjeneste og fellesskap i festsalen.

Neste oppgave var et mindre beløp med beskjed om å gjøre noe hyggelig for en fremmed. Vi fikk bare 15 minutter på oss. Vi ilte ned til en blomsterforretning for å kjøpe en 17. mai bukett, og ba en kort bønn om at Herren måtte lede oss til rett person. Utenfor en kafe fant vi ei jente som så ut til å trenge en oppmuntring. Øynene ble litt blanke da vi delte vårt ærende. Hun hadde aldri opplevd å få slik oppmerksomhet.

Deretter dro vi til Adventistkirken der det lå fem pent innpakkede bokpakker som inneholdt Slektenes Håp sammen med litt hjemmelaget godteri. Disse fem bøkene skulle vi nå gi til mennesker vi møtte på gaten – men med et klart kriterium: Mottakerne måtte bekrefte at de likte å lese og at de ønsket å lære mer om Jesus. Det gikk overraskende fort å dele ut bøkene. Vi opplevde at Gud sendte de rette menneskene i vår vei som svar på bønn.

Foto: Melvin Sandelin.

Så pakket hele familien Sandelin ut et stort maleri av statuen som beskrives i profeten Daniels bok, kapittel 2. De sendte oss av gårde med beskjed om å finne noen som vi kunne dele det profetiske budskapet med. Forkynnelsen på torget vakte oppmerksomhet. Blant annet traff vi på en Sydamerikansk TikToker, som ble så begeistret at hun ba oss gjenta utleggelsen på engelsk idet hun sendte live, oversatt til spansk.

Vi ber om at Gud skal fortsette å vanne frøene som er sådd.

Så kom den siste og vanskeligste utfordringen fra Sandelins.

– Nå er det deres tur til å ta imot.

Det gjaldt å finne en fremmed som ville spandere kveldsmat på oss. Der måtte vi melde pass. Men nådig nok fikk vi likevel snurre på lykkehjulet deres, og selv om vi heller ikke hadde hellet med oss der, fikk vi belønningen: Et hotellopphold på Grand Hotel. Vi kjente oss ikke klare til å ta imot en slik gave, men da vi fikk vite at hotellet hadde sponset oppholdet, og at Sandelins hadde fått en sjanse til å dele evangeliet med vertskapet og invitere dem til kirken, kunne vi bare takke.

Denne dagen var del av en større videoproduksjon som Melvin og Katja Sandelin legger ut på YouTube-kanalen sin om noen få dager, og som vi fikk lov å være med på.

The Sandelins er akkurat slik de fremstår, hyggelige og kreative mennesker som brenner for å dele Bibelen med alle rundt seg. I tillegg til primærkanalen, driver de også The Christian Life, en YouTube-kanal med korte bibelstudier, som vi oppfordrer deg til å besøke.

Tilbake til nyhetsarkiv