Meny
Lukk
– Hver av dere kan være en oppmuntringens sønn for andre, sa divisjonens leder, Daniel Duda, ved årsmøtet for Nordnorsk distrikt. Møtene fant sted i Den norske kirkes vakre og praktiske kirke i Kanebogen.
Foto: Tor Tjeransen

Vær med å heie andre fram

Leder for Adventistkirken i Nord-Europa oppfordret til å være med å oppmuntre andre.

Daniel Duda, leder for Adventistkirkens Trans-europeiske divisjon, var hovedtaler da kirken arrangerte årsmøte i Harstad 2. og 3. juni. Han oppfordret forsamlingen til å være mennesker som oppmuntret andre. Han ville at adventister skulle heie andre fram slik Barnabas gjorde.

– Heiagjengen tror at folk kan forandre seg ved Guds hjelp, sa Duda.

Det var under sabbatsgudstjenesten Duda tok utgangspunkt i livet til apostelen Josef med kallenavnet Barnabas. Navnet Barnabas blir forklart i Apostlenes gjerninger 4:36. I Bibel 2011 blir det forklart at navnet betyr «trøstens sønn», men det kan like gjerne oversettes med «oppmuntringens sønn», slik det blir gjort i flere engelske oversettelser.

Og det var den oppmuntrende måten Barnabas levde på, som var utgangspunktet for prekenen. Barnabas var den som gikk god for at Saulus var en mann av hel ved etter hans omvendelseserfaring. Han ga Paulus en ny sjanse og var en mentor for ham. Men etter hvert ble Paulus den mest innflytelsesrike av de to apostlene.

Barnabas ble ikke misunnelig på den suksessen Paulus hadde. Tvert imot var Barnabas med i heiagjengen.

Duda nevnte fem måter vi kan være med å oppmuntre andre:

  1. Gi gaver.
  2. Gi mennesker en ny begynnelse.
  3. Grip nye muligheter og inkluder andre, slik at de også kan dra nytte av mulighetene.
  4. Gled deg over andres suksess.
  5. Stå ved menneskers side når de gjør feil.

Det greske ordet «parakaleo», som oversettes med både å oppmuntre og å trøste, brukes over 100 ganger i Det nye testamente.

«Dere skal heller oppmuntre hverandre hver dag, så lenge det heter «i dag», så ingen av dere skal la seg bedra av synden og bli forherdet» (Hebreerne 3:13).

– Hver av dere kan være en oppmuntringens sønn for andre mennesker, var oppmuntringen og oppfordringen fra Adventistkirkens leder for den Trans-europeiske divisjon til forsamlingen i Harstad.

Tilbake til nyhetsarkiv