Meny
Lukk
På Ekrehagen skole gledet barna seg over å hjelpe ukrainske flyktninger med en spontan hjelpeaksjon.
Foto: Line Edvardsen.

Vafler for Ukraina

Hjerte for «disse, mine minste».

Det er tungt å se på krigens ødeleggelser og mennesker som lider i Ukraina. Det vi ser i media føles skremmende og nært.

Her på Ekrehagen SFO har vi elever med familier som er berørt av krigen, og andre gir husly til flyktninger. I samtaler i klasserommet luftes frustrasjon og tanker. Det er ikke fritt for at det kommer frem spørsmål som røper redsel for hva som nå kan skje i Europa.

Vi ber for fred.

Vi ser på helter som har klart å få til store endringer uten vold. Desmond Tutu og Nelson Mandela minner oss på at det er mulig. Og den mest trøsterike av dem alle er Jesus. Barna hadde mange gode refleksjoner. Da de satt og fargela det ukrainske flagget, og pyntet med hjerter og solsikker, ble vi enige om at vi vil prøve å hjelpe.

Men hva kan vi gjøre? Vi føler oss både maktesløs og små i denne sammenhengen.

Det var da vi kom til å tenke på vår egen fine ADRA. Så klart kan vi hjelpe. Vi vil selge vafler for Ukraina, alle monner drar. Dermed ble både elever, foreldre og lærere invitert til å møtes over en vaffel for å gi sitt bidrag til ADRAs arbeid for flykninger fra Ukraina.

Vi som bor i Norge har fått så mye og har mye å være takknemlig for. Det er viktig, også for barn, å få være med å bidra når noen trenger vår hjelp. Ikke bare er det mulig, det er en selvfølge å være med Vi gjør alle det lille vi kan der vi er. Vi lar oss gjerne inspirere av Jesu ord i historien «Disse mine minste»: «For jeg var sulten, og dere ga meg mat; jeg var tørst, og dere ga meg drikke; jeg var fremmed, og dere tok imot meg; jeg var naken, og dere kledde meg; jeg var syk, og dere så til meg; jeg var i fengsel, og dere besøkte meg» (Matteus 25:35-36).

Så, en spontan liten hjelpeaksjon på huset ble raskt planlagt og det var godt for oss alle å få delta. Tenk at vi ble tom for vaffelrøre, og måtte trylle frem mer i siste liten, da køen gikk langt ut i gangen.

Tusen takk for jobben ADRA gjør.

Tilbake til nyhetsarkiv