Lukk
Vaktskifte ved Norsk Bibelinstitutt tirsdag 24. mai 2023. Fra venstre: Vidar Hovden tar over lederansvaret. Heidi Kendel er ny studieveileder. Vi takker Marianne og Kjell Aune for deres innsats i Adventistkirken, de siste 11 årene ved NBI.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Vaktskifte ved NBI

Vidar Hovden tok denne uken over som leder for Norsk Bibelinstitutt.

Denne uken var det vaktskifte ved Norsk Bibelinstitutt. Pastor Vidar Hovden har tatt over lederansvaret for den tradisjonsrike skolen som tilbyr fjernundervisning med et bredt kurstilbud relatert til bibelske tema.

Siden 2012 har Kjell Aune ledet Norsk Bibelinstitutt. Tirsdag 23. mai var hans siste arbeidsdag ved instituttet. Både Kjell Aune og hans kone, Marianne, som har vært studieveileder, ser fram til tilværelsen som pensjonister.

Både Kjell og Marianne har vært glade for årene ved Norsk Bibelinstitutt. I en rekke år før Kjell og Marianne kom tilbake til Norge hadde Aune lederansvaret for Adventistkirkens arbeid i Midt-Østen, med base i Libanon. Han ledet der store og viktige prosjekter for kirken.

Kjell smiler når vi spør om han gleder seg til å bli pensjonist. Han er tydelig på at han ser fram til å slippe ansvaret for hele tiden å følge med på en rekke forskjellige prosesser. I tillegg til å være leder for Norsk Bibelinstitutt har Kjell de siste to årene også vært daglig leder for Norsk Bokforlag. Det sier seg selv at dette har vært krevende år.

Nå er det Vidar Hovden som har tatt over stafettpinnen. Han får med seg Heidi Kendel som ny studieveileder i den stillingen som ble ledig etter Marianne Aune.

Hovden har tidligere sagt at han er bevisst på at det er viktig å ta vare på gode tradisjoner når han trer inn i en organisasjon med en lang historie. Samtidig er det viktig at NBI utvikler seg i takt med tiden for å være et relevant og effektivt verktøy i kirkens arbeid med å spre bibelkunnskap og inspirere til tro.

Adventistmenigheter landet rund må regne med å få besøk av Hovden når han går løs på oppgaven med å styrke medlemmers forståelse av at Norsk Bibelinstitutt er et evangeliseringsredskap som tilhører hele menigheten.

Tilbake til nyhetsarkiv