Lukk
Det var en munter stemning blant de besøkende, og fra flere av bordene kunne en høre kommentarer som: «at en kan lage så mye forskjellig uten kjøtt».
Foto: Malin Andersen

Vegetarisk julebord i Mandal

For andre år på rad var det vegetariske julebordet en velsignet opplevelse.

Søndag 25.november gjentok Adventistkirken Mandal fjorårets suksess, vegetarisk julebord. Etter mye planlegging, reklamering og matlaging kom endelig dagen der i overkant av 60 påmeldte sørlendinger utenfor menigheten skulle komme på besøk i kirka vår, for å spise god mat og oppleve julestemningen. Noen av disse hadde ikke vært i kirken vår før, mens flere har deltatt på vegetarisk kokekurs og vegetarisk matklubb, som menigheten har arrangert de siste par årene. Andre hadde vært innom på foredrag i byens folkehelseuke tidligere i høst. Noen var i kirken vår for første gang på vegetarisk julebord i fjor, og ønsket absolutt å få med seg årets begivenhet også. Ja, enkelte meldte seg faktisk på årets julebord 24.nov 2017, da det første vegetariske julebordet ble arrangert.

Det var trangt om plassen i den ellers romslige festsalen vår når i overkant av 80 personer, inkludert menighetsmedlemmer, skulle få plass både ved bordene og i matkøen. Kvelden startet med en lekkert anrettet middagsbuffet, der gjestene fikk prøve mange forskjellige vegetariske middagsretter og salater.  Det var en munter stemning blant de besøkende, og fra flere av bordene kunne en høre kommentarer som «dette var virkelig godt», «mange spennende smaker», «at en kan lage så mye forskjellig uten kjøtt» og fra et av bordene «men pinnekjøtt er jo også godt da». Mellom middag og dessert ble alle invitert opp i kirkesalen der det var et kort musikkprogram. Der var det flere kjente julesanger som allsang og et par duetter og instrumentalstykke, som reklame for julekonserten et par uker senere. Det var god trøkk fra salen da hele forsamlingen reiste seg og sang «deilig er jorden» til vakker musikk som avslutning, før det igjen var servering nede i festsalen. Denne gangen var buffetbordene dekket med gode raw-food kaker, fruktsalat og andre sunne, men gode desserter. «Det kan ikke stemme at denne er sukkerfri, den er jo så god» utbrøt en dame som satt på bordet bak meg, «hva er den sukkerfri?» svarte en av de andre damene, og så var praten om disse gode sukkerfrie dessertene godt i gang, mens de ventet på runde nummer to.

For andre år på rad var det vegetariske julebordet en velsignet opplevelse, og vi takker vår Herre for at han har gitt oss muligheten til å dele helse og frelsebudskapet med mennesker i byen vår. Arrangementet var gratis, men det ble tatt opp en kollekt til ADRA og dekking av utgifter. Til sammen kom det inn drøye kr 14.000, og vi gleder oss over det store beløpet ADRA kan bruke til sitt arbeid. De besøkende var storfornøyde med kvelden, og flere ga uttrykk for at de gjerne kommer tilbake ved en senere anledning. «Sees neste år» runger det fra flere glade mandalitter, mens de tar på sko og jakker og takker for seg.

Tilbake til nyhetsarkiv